Cele mai citite
 


Un fost jucător de fotbal american care s-a sinucis şi-a donat creierul pentru cercetări
luni, 21 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
New York, 21 feb /Agerpres/ - Fostul jucător de fotbal american Dave Duerson, care s-a sinucis joi, la vârsta de 50 ani, împuşcându-se în piept, a cerut familiei prin intermediul unui mesaj pe care l-a lăsat să-i doneze creierul pentru a fi examinat în vederea depistării encefalopatiei traumatice cronice.
Potrivit presei americane, citată de Agerpres, mai mult de 12 foşti jucători din campionatul profesionist de fotbal american (NFL) au decedat până în prezent din cauza acestei cumplite boli.
Familia lui Duerson a acceptat să-i doneze creierul Universităţii din Boston, care studiază această maladie degenerativă, ce îi afectează pe unii dintre sportivii care au suferit traumatismele craniene în timpul competiţiilor.
Dave Duerson a evoluat timp de 11 sezoane în NFL, câştigând de două ori în cariera sa Super Bowl, în 1985 cu Chicago Bears şi în 1990 cu New York Giants.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fotbal: Lovirea mingii cu capul poate produce leziuni cerebrale, conform unui studiu Jucătorii de fotbal care lovesc deseori mingea cu capul prezintă anomalii cerebrale similare cu cele ale pacienţilor care au suferit comoţii, conform unui studiu publicat marţi de revista americană Radiology.
Obama speră că fotbalul american va deveni mai puţin violent Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a estimat că fanii fotbalului american ar trebui să accepte ca regulile acestui sport să se schimbe pentru a reduce violenţa contactelor dintre jucători, dintre care unii sunt victima unor comoţii cerebrale, informează AFP, citată de Agerpres.
Fotbal american: NFL lansează un program de cercetare în probleme cerebrale Liga de fotbal american (NFL) s-a asociat luni cu producătorul de aparatură electro-casnică General Electric (GE) pentru alcătuirea unui program de diagnostic şi tratament al leziunilor cerebrale provocate de practicarea acestui sport, din ce în ce mai dese.
Fotbal american: Sinuciderea lui Junior Seau, cauzată de o maladie degenerativă a creierului Fosta vedetă a fotbalului american Junior Seau suferea de o maladie degenerativă a creierului, apărută şi dezvoltată de şocurile repetate la cap pe care le-a primit în timpul celor 20 de ani de carieră în NFL şi care ar fi putut condus la sinuciderea lui în luna mai, a anunţat ABC News.
Un jucător de fotbal american din doi a suferit comoţii cerebrale (studiu) Aproximativ 43 la sută dintre jucătorii Ligii naţionale de fotbal american (NFL) retraşi din activitate prezintă semne de comoţii cerebrale, dezvăluie un studiu publicat luni şi care sporeşte temerile legate şocurile violente la care sunt supuşi practicanţii acestui sport rege în Statele Unite.
Fotbal: Doi morţi într-un schimb de focuri între suporterii clubului Boca Juniors Două persoane au decedat într-un schimb de focuri între suporteri ai clubului de fotbal Boca Juniors, la Buenos Aires, a anunţat duminică serviciul medical de urgenţă din capitala argentiniană.