Cele mai citite
 


Lucruri pe care chirurgii le mai uită în... pacienţi
luni, 21 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 21 feb /Agerpres/ - Un bărbat chinez care s-a prezentat la medic pentru că-l durea capul, a aflat că avea o lamă de briceag 10 centimetri în cutia craniană pe care medicii nu au observat-o, conform publicaţiei britanice The Guardian.
Medicii i-au extras briceagul de 10 centimetri din craniu lui Li Fu, 37 de ani, după ce o radiografie a indicat prezenţa obiectului în cutia sa craniană şi faptul că acesta devenise încorporat în ţesutul ce-l înconjura. Li Fu a fost victima unui jaf armat, iar medicii care l-au tratat nu au observat şi lama rămasă înfiptă în craniu timp de mai bine de 4 ani.

Acest caz a adus la lumină o statistică care susţine că în medie, două intervenţii chirurgicale dintre toate cele suţinute săptămânal în Marea Britanie, se încheie cu câte un obiect uitat în pacient.

Astfel, în 2008, peste 700 de pacienţi britanici care au fost operaţi, au trebuit să fie redeschişi pentru extragerea diferitelor obiecte din aresenalul unui chirurg, uitate după închiderea pacientului. Spre exemplu, nu mai departe de luna iunie a anului trecut, fostul soldat Maureen Deeley a fost operat din nou pentru extragerea unui tampon uitat în cursul unei intervenţii chirurgicale din 1996. Ea a descris perioada de timp dintre cele două intervenţii chirurgicale drept una de maximă 'agonie'.

De asemenea, în Franţa s-a înregistrat recent cazul unei femei care după o operaţie de cezariană a rămas cu un forceps în stomac. Femeia acuza dureri acute de stomac, iar medicii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă abia după ce au văzut o bucată de metal ce-i ieşea prin piele, din stomac.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Prinţul Philip va fi supus unei intervenţii chirurgicale exploratorii în zona abdominală Prinţul Philip al Marii Britanii, internat la un spital din Londra, va fi supus unei intervenţii chirurgicale exploratorii în zona abdomenului, relatează vineri Associated Press.
Stomacul Stomacul – este un organ cavitar mobil, in forma de cimpoi sau litera „J”, reprezentand portiunea cea mai dilatata a tubului digestiv, cu rol de depozitare si digestie a alimentelor.
În materie de avorturi, Marea Britanie ar trebui să studieze cazul României (director executiv BPAS) Femeile mor încă din cauza interdicţiei de a face avort, care ar trebui să fie considerată tot atât de perversă şi arhaică pe cât au fost şi restul politicilor lui Ceauşescu, apreciază Ann Furedi, director executiv al British Pregnancy Advisory Service /BPAS/, semnatara unui articol publicat miercuri...
Marea Britanie este inundată de o retorică anti-românească, anti-imigranţi Plasarea de articole pozitive despre România în presa britanică este o provocare, în condiţiile în care climatul actual nu este propice unor poveşti bucolice despre biserici moldoveneşti şi căruţe trase de cai, susţine scriitoarea şi prezentatoarea Tessa Dunlop, în paginile publicaţiei Huffington Post...
Europenii - cu cât mai bogaţi, cu atât au mai multe probleme psihice Londra, 16 nov/Agerpres/ - 'Sănătatea psihologică şi bunăstarea mentală' ale europenilor au avut de suferit pe măsură ce nivelul de prosperitate economică a crescut, potrivit unui studiu care va fi publicat luna viitoare în British Journal of Industrial Relations, transmite marţi EFE.
Muzica şi anestezia Un studiu prezentat recent în cadrul Congresului Euroanaesthesia 2016, desfăşurat la Londra, arată că relaxarea pe care o produce muzica reduce atât anxietatea pacienţilor înainte de intrarea în sala de operaţie, cât şi cantitatea sedativelor necesare, semnalează cotidianul spaniol El Mundo.