Cele mai citite
 


Spitalul judeţean Timişoara riscă să rămână fără medicamente
marţi, 30 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Timişoara, 30 iunie /Agerpres/ - Spitalul Judeţean Timişoara, cel mai mare din vestul ţării, riscă să rămână fără medicamente în perioada imediat următoare, după ce reprezentanţii Asociaţiei Furnizorilor de Produse Medicale au anunţat că nu mai livrează medicamente, deoarece nu li s-au achitat produsele pe care le-au furnizat, până acum. Datoriile acumulate de spital către furnizori este de peste 15 milioane de lei.

Dr. Florin Bîrsăşteanu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, a declarat miercuri că speră în rezolvarea cât mai urgentă a situaţiei, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, mai ales că directorii instituţiilor medicale sunt proaspăt numiţi în funcţie. "Sunt unii furnizori care ne-au făcut notificări, dar sunt şi alţii care aşteaptă să intre în relaţii contractuale cu noi", a spus Bîrsăşteanu, care mai speră că Ministerul Sănătăţii va interveni şi va debloca situaţia, mai ales că actualii manageri au preluat datoriile de la predecesorii lor.

Pacienţii sunt trataţi ca şi până acum, asigurându-li-se medicaţia care este mai scumpă, nepunându-li-se viaţa în pericol, dar farmacia spitalului mai are puţine medicamente şi materiale sanitare. Ca urmare, internaţii sunt nevoiţi, din nou, să-şi cumpere pastilele de genul analgezicelor sau antitermicelor, feşe sau seringi de unică folosinţă.

Din suma alocată lunar Spitalului Judeţean Timişoara, 85% reprezintă plata salariilor, 9% au ca destinaţie diverse utilităţi (curent, apă, gaz, telefon) şi doar şase procente sunt folosite pentru cumpărarea de medicamente şi materiale sanitare. AGERPRES/(Otilia Halunga)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Conferinţă internaţională pe tema telemedicinei Conferinţa Internaţională de Telemedicină intitulată 'Health Optimum' începe marţi, la Timişoara, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă fiind integrat, din 2008, în proiectul european de Cercetare - Telemedicină 'Health Optimum', aprobat de Comisia Europeană.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Timişoara va găzdui Congresul Naţional de Ortopedie şi Traumatologie, cu peste 600 de specialişti din întreaga lume Cea de-a XIV-a ediţie a Congresului Naţional de Ortopedie şi Traumatologie, care se va desfăşura la Timişoara, sub înaltul patronaj al Academiei Române, în perioada 19-21 octombrie, va reuni peste 600 de participanţi, specialişti ortopezi şi chirurgi din întreaga lume, acesta fiind cel mai important...
Timişoara va avea unicul institut naţional de terapii genice şi celulare de tratare a cancerului La Timişoara se va înfiinţa, în premieră pentru România, dar şi pentru Europa de Sud-Est, unicul institut naţional de terapii genice şi celulare în tratamentul cancerului.
Timişoara va avea o bancă de ţesuturi şi celule umane O bancă de ţesuturi şi celule umane va fi construită la Timişoara, primul pas în acest sens fiind făcut marţi după ce plenul Consiliului Judeţean a aprobat alocarea unui teren în folosinţă gratuită Ministerului Sănătăţii, care este beneficiarul proiectului.
Timişoara, campioană la prelevări de organe Timişoara devine campioană naţională la prelevări de organe de la persoane aflate în moarte cerebrală, duminică efectuându-se cea de-a opta astfel de intervenţie din 2011, la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă din municipiu.