Cele mai citite
 


Covasna: Sanitas a câstigat procesul intentat pentru tăierea salariilor angajaţilor Spitalului Judeţean
luni, 21 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 21 feb/Agerpres/ - Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a câştigat în prima instanţă procesul intentat pentru reducerea cu 25% a salariilor angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat, luni, pentru AGERPRES că sindicatul a reprezentat în instanţă 509 angajaţi ai Spitalului Judeţean, cărora le-au fost tăiate ilegal salariile în perioada iulie-decembrie 2010, în urma aplicării măsurilor de restructurare impuse de Guvern în sectorul bugetar.
''Prin această soluţie se repară o parte din abuzurile comise de Guvernul României care a inclus şi spitalele în categoria instituţiilor bugetare şi a dispus reducerea salariilor brute cu 25% (...) Spitalele, în speţă Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe este o unitate sanitară finanţată din venituri proprii şi care funcţionează pe principiul autonomiei financiare, prin urmare măsura luată de Guvern a fost ilegală, deoarece a obligat instituţia să cedeze o parte din veniturile sale bugetului de stat, venituri pe care le-a obţinut din decontarea serviciilor medicale către populaţie'', a declarat Vasile Neagovici.
Sentinţa nu e definitivă, putând fi atacată cu recurs de conducerea Spitalului Judeţean.
Liderul sindical e de părere că dacă sentinţa va rămâne definitivă, atunci Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe se va afla într-o situaţie ''dramatică'', deoarece mai are de achitat membrilor Sanitas o serie de drepturi restante din 2009, în valoare de circa 1,3 milioane de lei, reprezentând prime de stabilitate şi premiul de 2%.
Potrivit acestuia, pe rolul Tribunalului Covasna se află şi alte dosare ale membrilor Sanitas din celelalte unităţi sanitare publice din judeţ care solicită recuperarea celor 25%, precum şi o serie de drepturi salariale neacordate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protocol între Spitalul Judeţean şi Sanitas privind activitatea medicală în timpul grevei de avertisment Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a încheiat, la nivel de unitate, un protocol cu Sindicatul Sanitas Covasna, în care sunt stipulate activităţile medicale ce vor fi asigurate în perioada grevei de avertisment ce va avea loc miercuri dimineaţă.
Covasna: Angajaţii Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, pregătiţi de protest Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă dr. 'Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe vor organiza miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.
Sanitas Covasna: Niciun spital nu mai are bani pentru ultimele două luni din acest an Niciun spital public din judeţul Covasna nu mai are bani pentru a-şi desfăşura activitatea în ultimele două luni din acest an, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Sanitas a dat în judecată două spitale pentru al 13-lea salariu Sindicatul Sanitas Covasna a acţionat vineri în judecată conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi pe cea a Spitalului orăşenesc din staţiunea Covasna, care nu le-au plătit angajaţilor cel de-al 13-lea salariu pe anul trecut.
Sanitas Covasna: Spitalul Baraolt nu poate plăti tichetele de masă şi utilităţile Spitalul orăşenesc Baraolt se află în impas financiar, fiind în imposibilitatea de a plăti utilităţile şi tichetele de masă pentru angajaţi, a declarat vineri, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Sanitas blochează contul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna va apela la executorul judecătoresc pentru punerea în aplicare a două sentinţe definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată, în baza cărora angajaţii Spitalului Judeţean 'dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe îşi vor putea recupera o serie de drepturi...