Cele mai citite
 


Vrancea: Pensionarii, nemulţumiţi de sistemul medical din judeţ
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii organizaţiilor de pensionari vrânceni prezenţi, luni, la Comitetul consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice de pe lângă Instituţia Prefectului Vrancea, au acuzat calitatea serviciilor medicale din judeţ.
Pensionarii s-au plâns de impozitarea cu 5,5% din pensia care depăşeşte 740 de lei, dar şi de obligaţia de a achita, în viitor, coplata prevăzută de contractul cadru pe 2011.

'Ne declarăm nemulţumiţi de modul cum se desfăşoară serviciile medicale din Vrancea. Am cerut ca la aceste şedinţe să participe şi parlamentarii noştri. Calitatea necorespunzătoare a serviciilor medicale a crescut rata mortalităţii în rândul bătrânilor alarmant', a acuzat Vasile Vâlcu, preşedintele Uniunii Pensionarilor Vrancea.

O altă problemă acuzată de reprezentanţii persoanelor vârstnice a fost lipsa medicamentelor compensate, pentru că, de aproape un an, nu au mai fost achitate facturile către farmacii.

'Dată fiind situaţia fără precedent în care se găsesc farmaciile din judeţul Vrancea, distribuitorii de medicamente au sistat aprovizionarea, fapt care duce la imposibilitatea noastră de a onora o bună parte din reţetele gratuite şi compensate ale pacienţilor. Rareori un pacient poate găsi într-o singură farmacie întreaga medicaţie specifică', a precizat preşedintele Colegiului Farmaciştilor Vrancea şi consilier judeţean, Fevronia Stoica.

Restanţele CAS către farmaciile din Vrancea sunt de peste 44 de milioane de lei, numai pentru anul 2010.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Fără medicamente compensate în farmaciile din judeţ Farmaciile din judeţul Vrancea nu mai eliberează reţete compensate, deoarece Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) a epuizat bugetul pentru luna iulie.
Vrancea: Farmaciile au epuizat bugetul pentru medicamente compensate Farmaciile au epuizat bugetul alocat pentru acest an medicamentelor compensate şi gratuite, situaţia critică generată de acest lucru fiind analizată la şedinţa de miercuri a Comitetului consultativ pentru persoane vârstnice organizat pe lângă Prefectura Vrancea.
Vrancea: Farmaciile nu mai eliberează medicamente compensate Doar şapte farmacii din Vrancea mai eliberează medicamente compensate şi gratuite, fiind vorba despre cele care au contract semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (OPSNAJ).
Vrancea: Coplată de 10 lei la spitalele din Focşani şi Panciu Spitalele din Vrancea au stabilit valoarea coplăţii care urmează să fie plătită, la data externării, de pacienţii care s-au internat începând de la 1 aprilie.
Vrancea: Peste 22.000 pensionari vor plăti contribuţii de sănătate Peste 22.000 de pensionari vrânceni vor plăti, de la începutul anului viitor, contribuţii de 5,5 % din pensii către Fondul de asigurări de sănătate, conform noilor prevederi aprobate de Guvern.
Vrancea: Măsuri solicitate de prefect pentru a preîntâmpina subfinanţarea din sistemul medical Prefectul judeţului Vrancea a solicitat, luni, în cadrul unei întâlniri cu directorii spitalelor din judeţ, a Casei Judeţene de Asigurări Sociale de Sănătate (CJASS) şi a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, memorii pe care urmează să le înmâneze Ministerului Sănătăţii şi CNAS pentru a preveni...