Cele mai citite
 


Directorii spitalelor din judeţ susţin că demersul ADMR este incorect
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Craiova, 1 iulie /Agerpres/ - Directorii spitalelor din Dolj susţin că demersul Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR) de a sista livrările către spitale din cauza depăşirii termenelor legale de plată este incorect, pentru că în judeţ nu există asemenea situaţii.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, dr. Cristina Calangiu, a declarat pentru AGERPRES că la spitalul de care îl conduce nu există nicio factură neplătită către distribuitorii de medicamente şi materiale sanitare şi a cerut în mod expres ADMR, încă din 18 iunie, să trimită la spital lista cu firmele către care această unitate sanitară ar avea datorii.

"Încă din 18 iunie am solicitat ADMR să ne trimită lista cu firmele către care noi avem datorii neplătite. Nu ne-au trimis nicio listă, dar ne-au spus că ar fi vreo trei - patru firme. Ne-au dat doar numele unei firme, iar pe celelalte nu au dorit să ni le spună. Am verificat şi nu aveam nicio factură care să fi depăşit termenul legal şi care să nu fie plătită către firma respectivă. Din acest motiv eu consider că demersul ADMR este incorect, pentru că, dacă ar fi avut probleme şi ar fi vrut să le rezolve, aveau timp suficient din 18 iunie şi până azi", a declarat dr. Cristina Calangiu.

Purtătorul de cuvânt al ASP Dolj, dr. Ştefan Popescu, a declarat pentru AGERPRES că la ultima şedinţă pe care a avut-o, marţi, cu toţi directorii spitalelor din judeţ nici unul dintre ei nu a ridicat problema datoriilor către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare.

"Potrivit datelor noastre pe care le-am trimis şi către minister, la spitalele din Dolj nu există facturi pentru medicamente şi materiale sanitare care să fi depăşit termenul legal de 120, respectiv, 90 de zile şi să fie neplătite", a spus dr. Ştefan Popescu. Problemele invocate de purtătorul de cuvânt al ASP Dolj ar putea apărea însă în următoarea perioadă întrucât există mari întârzieri la decontarea serviciilor spitalelor de către Casa de Asigurări de Sănătate. "Nu este exclus ca în perioada următoare să apară un blocaj, pentru că serviciile medicale nu sunt decontate de către CAS. Astfel, din lipsă de bani ar putea apărea unele blocaje, dar în acest moment toate facturile pentru medicamente şi materiale sanitare au fost plătite în termenele stabilite de lege şi pe care furnizorii de medicamente le acceptă", a spus purtătorul de cuvânt al ASP Dolj. Cu toate că managerii spitalelor din Dolj spun că nu există datorii pentru medicamente, pacienţii din spitale susţin că sunt nevoiţi să îşi cumpere medicamente în baza reţetelor pe care le prescriu medicii.

La Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova, criza medicamentelor antituberculoză se prelungeşte de aproape trei luni, motiv pentru care bolnavii îşi cumpără singuri medicamentele, pentru că, dacă întrerup medicaţia, tot tratamentul făcut până în acel moment se anulează şi trebuie să o ia de la capăt. AGERPRES/(Maria Mitrică)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Doi copii şi părinţii lor au ajuns la spital cu arsuri grave, după ce a explodat o sobă Doi copii din Băileşti de 2 şi 7 ani, împreună cu părinţii lor, au ajuns sâmbătă seara în stare gravă la spital după ce toţi patru au suferit arsuri grave în urma exploziei sobei din camera în care locuiau.
Dolj: Peste 20 de persoane au ajuns în acest an la spital din cauza consumului de droguri Peste 20 de persoane au ajuns în urgenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă /SJU/ din Craiova de la începutul acestui an din cauza consumului de droguri.
Dolj: Şapte persoane au ajuns la spital după ce microbuzul cu care se deplasau s-a răsturnat Şapte persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova cu răni uşoare după ce microbuzul cu care se deplasau s-a răsturnat într-un şanţ în zona comunei doljene Tatomireşti.
Dolj: O tânără de 26 de ani se află în comă la SJU Craiova după ce a născut prin cezariană Craiova, 4 feb /Agerpres/ - O tânără de 26 de ani din comuna doljeană Coşoveni se află în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova după ce în urmă cu circa două săptămâni a născut prin cezariană la Spitalul 'Filantropia' din localitate, iar la două zile a început să se simtă rău. Familia tinerei...
ADMR:România nu are niciun act legislativ care să prevadă termenele de plată oficiale pentru medicamentele compensate România nu are niciun act legislativ care să prevadă termenele de plată oficiale pentru medicamentele compensate nici pentru farmacii şi nici pentru spital, de aceea autorităţile îşi permit să plătească atunci când vor, a declarat, miercuri, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din...
Dolj: La Craiova s-ar putea construi un spital partener al AKH de la Viena Consiliul Judeţean Dolj şi Grupul de firme Vamed AG din Viena ar putea construi la Craiova, în parteneriat public-privat, un spital de urgenţă şi traumatologie de 300 de paturi care să funcţioneze în regim public şi să fie partener al spitalului AKH din Viena (Austria).