Cele mai citite
 


Swaziland lansează o campanie de circumcizie masivă împotriva SIDA
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Statul Swaziland, unde un adult din patru este purtător al virusului SIDA, a lansat luni o campanie de circumcizie masivă ce vizează reducerea cazurilor noi de contaminare în micul regat din Africa australă, relatează AFP.
Circumcizia este propusă gratuit tuturor bărbaţilor seronegativi cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, scopul fiind operarea a aproape 160.000 de persoane într-un an, a spus AFP Ayanda Nqeketo, coordonatorul proiectului.


Potrivit unor studii, circumcizia reduce cu cel puţin jumătate riscul ca bărbaţii să fie contaminaţi cu virusul SIDA. Explicaţia este că în zona supusă ablaţiei se găsesc mai multe celule decât în restul penisului, lucru care o face mai vulnerabilă unei infectări cu HIV.


'Dacă, prin aceste intervenţii, reuşim să împiedicăm noi contaminări, situaţia pe frontul SIDA se va schimba rapid', a spus Nqeketo.


În Swaziland, ţară cu 1,2 milioane de locuitori, se înregistrează cea mai mare rată de infectări cu SIDA din lume, 25,9% din populaţia adultă fiind seropozitivă. Din cauza bolii, speranţa de viaţă a scăzut de la 61 de ani la 32 în ultimii zece ani. În micul regat, unde circumcizia nu este o practică tradiţională, prima campanie la scară mare a avut loc în 2005. Actuala campanie este finanţată cu 15 milioane de dolari de către Agenţia americană de ajutor pentru dezvoltare (USAID).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
Timiş: HIV Street Art, campanie de informare şi educare pentru prevenirea infectării Centrul Timişoarei s-a transformat, vineri, într-o imensă scenă de transmitere a unor mesaje, mai ales pentru tineri, despre modul în care se pot feri de infectarea cu virusul HIV, dar şi despre recunoaşterea primelor semne ale bolii.
SIDA: Virusul HIV se transmite în medie cu o frecvenţă de 1/900 de contacte sexuale neprotejate O persoană heterosexuală infectată cu HIV va transmite acest virus unui partener sexual cu o frecvenţă medie de 1/900 de acte sexuale neprotejate, conform unui nou studiu realizat în Africa, transmite LiveScience.com.
Cluj: Campanie a studenţilor farmacişti de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF) din Cluj-Napoca a început, luni, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi a consecinţelor infecţiei cu acesta.
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
ARAS: O nouă campanie pentru SIDA HelpLine Asociaţia Română Anti SIDA (ARAS) vine, la acest final de an, cu o nouă campanie pentru SIDA HelpLine, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.