Cele mai citite
 


Încălzirea climatică poate provoca probleme de sănătate
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Odată cu încălzirea climei, Terra ar putea deveni rapid o planetă mai caldă şi mai umedă, lucru care ar favoriza proliferarea toxinelor şi bacteriilor, potrivit rezultatelor unei simulări informatice, citate de site-ul maxisciences.com.
Un grup de cercetători americani a realizat un studiu care arată că, odată cu încălzirea climatică, diferite ecosisteme acvatice vor evolua, favorizând creşterea cantităţilor de alge toxice şi alte micro-organisme deosebit de nocive. De exemplu, proliferarea Alexandrium catocitenella poate intoxica scoicile pe care le consumă oamenii. Crustaceele contaminate pot provoca simptome intestinale şi neorologice care pot duce şi la moarte.


'Schimbări în sezonul apariţiei acestor alge toxice par iminente...Ne putem aştepta la o importantă creştere a acestor alge în estuarul Puget şi în alte ecosisteme asemănătoare în următorii 30 de ani şi poate chiar în deceniul viitor', arată cercetătorii, citaţi în revista 'Sciences et Avenir'.


Un alt studiu, realizat de Universitatea din Georgia, relevă faptul că, din cauza încălzirii climatice, praful din zonele de deşert se acumulează în atmosferă, favorizând înmulţirea bacteriilor periculoase. Aceste bacterii, existente în oceane, au nevoie de fier pentru a se dezvolta, iar praful în suspensie din atmosferă pune în circulaţie mult fier. 'La 24 de ore după ce am amestecat praf din deşertul marocan cu eşantioane de apă de mare am observat o înmulţire a bacteriilor vibrio de 10 000 de ori, dintre care o tulpină poate provoca holera', explică cercetătorul Eric Lapp, citat de maxisciences.com.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încălzirea climatică sporeşte riscul infecţiilor şi intoxicaţiilor /studiu/ Încălzirea planetară ar putea afecta sănătatea umană în următorii 30 de ani, potrivit modelelor informatice prezentate sâmbătă, la Washington, care arată că un climat mai cald şi umed favorizează creşterea toxinelor şi bacteriilor, informează AFP.
Un studiu realizat asupra peştilor sugerează posibila regenerare a dinţilor la oameni Un grup de cercetători americani a anunţat descoperirea unei posibile modalităţi de regenerare a dinţilor la oameni după ce au analizat funcţionarea acestui mecanism la peşti, se arată într-un studiu publicat marţi de revista ştiinţifică Proceedings of the National Academy of Sciences, citat de EFE.
VIRUSUL ZIKA Un antibiotic a blocat infecţia fetusului cu acest virus într-un test de laborator (studiu) O echipă de cercetători americani a descoperit un antibiotic care blochează potenţialele căi de infectare cu virusul Zika a fătului aflat în faza de dezvoltare, cel puţin la nivelul culturilor de celule umane, informează agenţia Xinhua.
Sperma, indice al stării de sănătate (studiu) Bărbaţii a căror spermă prezintă deficienţe au adesea probleme de sănătate de natură foarte variată. Volumul, concentraţia, numărul de spermatozoizi, motilitatea (capacitate de deplasare) sau morfologia sunt tot atâţia indici ai calităţii spermei şi, prin urmare, ai capacităţii de fecundare - indică...
Cercetători americani propun o metodă pentru a reduce prezenţa bacteriei E.coli în alimente Un grup de cercetători americani a descoperit că utilizarea unui bactericid în procesarea alimentelor poate ajuta la reducerea prezenţei bacteriei E.coli, potrivit unui studiu publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) şi citată de...
Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale, care ar putea fi utilizate la realizarea de grefe şi ajuta astfel milioane de persoane care suferă de afecţiuni vocale, se arată într-un studiu publicat miercuri şi citat de AFP.