Cele mai citite
 


Un chinez a murit după trei zile de jocuri neîntrerupte într-un internet-cafe
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Beijing, 22 feb /Agerpres/ - Un bărbat din China a murit după ce a petrecut trei zile fără întrerupere jucându-se la calculator într-un internet-cafe din Beijing, fără a dormi şi practic fără a mânca, relatează marţi presa chineză, citată de AFP.
Bărbatul, în vârstă de circa 30 de ani, a intrat în comă în această săptămână, în timp ce afla într-un internet-cafe, şi nu a putut fi reanimat la clinica unde a fost transportat, a precizat publicaţia Beijing Times.

Acest caz ilustrează fenomenul dependenţei de jocurile pe calculator, de care suferă în China 33 de milioane de adolescenţi, conform cercetătorilor citaţi de presă.

Bărbatul decedat a cheltuit într-o lună peste 10.000 de yuani (1.120 de euro) la jocuri pe internet. El nu a părăsit practic sala de jocuri timp de trei zile şi trei nopţi, fără a se hrăni, precizează presa.

În China există peste 450 de milioane de internauţi, cifră care o plasează pe prima poziţie în lume.

Guvernul a anunţat anul trecut o serie de reglementări pentru a controla sectorul jocurilor online şi pentru a reprima conţinuturile pornografice şi violente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Jocuri de calculator pentru tratarea depresiei în cazul persoanelor în vârstă Jocurile cognitive de calculator pot duce la o remisiune completă în 70 % din cazurile de depresie la persoanele în vârstă care nu răspund bine la tratamentul medicamentos, potrivit unui studiu publicat în revista 'Nature Communications', preluat joi de cotidianul spaniol ABC.
Un studiu a încercat să evalueze în ce măsură tinerii americani sunt dependenţi de internet Unul din 25 de adolescenţi americani au mărturisit că resimt 'nevoia irezistibilă' de a naviga pe Internet, se simt tensionaţi atunci când nu se află on-line sau au încercat să se lase de internet ori măcar să reducă timpul pe care îl petrec conectaţi, relevă un studiu preluat vineri de Reuters.
China: O clinică este acuzată că a contaminat pacienţi cu virusul hepatitei C Peste 150 de săteni chinezi, printre care numeroşi copii, ar fi putut fi infectaţi cu virusul hepatitei C într-o clinică ce refolosea seringile, au anunţat miercuri autorităţile şi presa de stat, citate de AFP.
Nepăsarea faţă de o fetiţă grav rănită într-un accident auto stârneşte indignarea publică în China Mass-media din China şi utilizatorii de Internet au criticat luni lipsa eticii în societatea modernă după ce o fetiţă de doi ani lovită de o maşină a fost lăsată într-o baltă de sânge pe marginea drumului, iar peste douăsprezece persoane au trecut pe lângă ea fără să se oprească să o ajute, informează...
Prima clinică de medicină psiho-somatică funcţionează la Cluj Prima clinică de medicină psiho-somatică şi-a început activitatea la Cluj, cu finanţare europeană, după un model care funcţionează în Germania.
Suceava: Un tânăr de 17 ani, în comă alcoolică, a decedat în spital Poliţiştii suceveni cercetează cazul unui minor care a decedat, luni, în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) Suceava, fiind suspectată o intoxicaţie etanolică.