Cele mai citite
 


Tulcea: Controale ASP în unităţile sanitare cu paturi
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tulcea, 22 feb /Agerpres/ - Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Tulcea a început, marţi, controalele la unităţile medicale cu paturi din judeţ, după ce săptămâna trecută a verificat Centrul de sănătate din Sulina.
Directoarea ASP, Laura Militaru, a declarat pentru AGERPRES că verificarea efectuată săptămână trecută la Centrul de sănătate din Sulina a vizat condiţiile de igienă, modalitatea de colectare a deşeurilor medicale, precum şi modul în care se efectuează dezinfecţia şi sterilizarea aparaturii medicale.
'La Sulina, am găsit o unitate medicală care are grijă de aspectele importante. Din păcate, problema cu care se confruntă nu ţine de modul în care respectă normele legale, ci de numărul redus de medici specialişti, în unitatea care are 25 de paturi existând doi medici', a spus directoarea ASP Tulcea.
Potrivit sursei, controale similare se vor desfăşura începând de marţi şi la unităţile medicale cu paturi din zona de terasă a judeţului, Spitalul orăşenesc Babadag, Spitalul din Măcin şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea, verificările fiind efectuate conform unui plan al ministerului de resort.
'Este un control tematic în timpul căruia vor fi analizate condiţiile de igienă', a precizat Laura Militaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Spitalul din Babadag şi Centrul de sănătate din Sulina vor funcţiona şi în această lună Spitalul orăşenesc Babadag şi Centrul de sănătate din Sulina vor funcţiona şi în această lună, deşi cele două unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea ar fi trebuit să se transforme începând cu data de 1 aprilie în cămine pentru bătrâni, conform deciziei Ministerului Sănătăţii.
Tulcea: Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, o prioritate pentru Sănătatea tulceană Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea şi extinderea acestuia trebuie să constituie o prioritate pentru Sănătatea tulceană, potrivit Strategiei de dezvoltare a asistenţei medicale în judeţ pentru următorii cinci ani, întocmită de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Tulcea: Modernizări de peste 2 milioane de lei, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea a realizat de la începutul anului investiţii în sumă totală de peste două milioane de lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor oferite pacienţilor.
Tulcea: Secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, la Babadag Autorităţile tulcene încearcă să transforme dispensarul TBC al Spitalului orăşenesc Babadag într-o unitate externă a Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea.
Tulcea: Măsuri pentru prevenirea unor probleme grave în cazul pacienţilor care necesită dializă Doar 17 din cele aproape 100 de persoane care fac dializă din judeţul Tulcea au fost deja internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), pentru a preveni apariţia unor probleme în condiţiile în care drumurile ar deveni impracticabile din nou, din cauza zăpezii.
Tulcea: Închiderea spitalelor din Babadag şi Măcin, o soluţie pentru lipsa medicilor din SJU Desfiinţarea celor două unităţi medicale din oraşele Babadag şi Sulina care a presupus preluarea de către Spitalul Judeţean de Urgenţă a personalului medical rezolvă problemele legate de lipsa medicilor din cea mai mare unitate spitalicească de pe raza judeţului Tulcea, potrivit directorului SJU Ion...