Cele mai citite
 


Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca a fost înscrisă în Programul 'Spital, prieten al copilului'
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 22 feb /Agerpres/ - Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca face parte din programul UNICEF ''Spital, prieten al copilului'' şi reprezentanţii UNICEF speră ca până la sfârşitul acestui an să poată fi îndepliniţi toţi cei zece paşi necesari pentru ca această clinică să-şi consolideze acest statut.
Potrivit reprezentantului UNICEF în România, Edmond McLoughney, evenimentul care are loc marţi la maternitatea clujeană are menirea de a anunţa publicul de iniţiativa unei bănci comerciale de a scoate nişte carduri prin care, la fiecare tranzacţie a băncii, va fi transferat un procent de 1% către UNICEF, pentru programul ''Spital, prieten al copilului''.
''Acest program se referă la faptul că fiecare unitate sanitară are saloane mamă-copil în care nou-născutul stă alături de mama lui încă din momentul naşterii micuţului, pentru ca acesta să fie alăptat oricând are nevoie', a declarat, marţi, pentru AGERPRES Edmond McLoughney.
Pe de altă parte, mama va beneficia de consiliere şi de îndrumare în privinţa alăptării, iar în cazul în care va întâmpina dificultăţi, va fi ajutată în acest sens. La ieşirea din spital, sprijinul pe care mama îl primeşte va continua. De asemenea, ea va fi sfătuită să ofere bebeluşului, în primele şase luni, exclusiv lapte matern.
'Sugarul nu va primi alte lichide sau alimente decât laptele matern. Acesta conţine toţi nutrienţii de care are nevoie sugarul şi îl va ajuta să se dezvolte atât psihic, cât şi fizic, studiile arătând că sugarii hrăniţi exclusiv cu lapte matern se dezvoltă mult mai bine din toate punctele de vedere', a spus Edmond McLoughney.
Reprezentantul UNICEF în România a mai spus că instituţia lucrează cu Ministerul Sănătăţii din ţara noastră în scopul de a ajuta toate maternităţile din ţară să devină spitale prietene ale copilului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: În România, sunt 35 de 'Spitale prietene ale copilului' Cluj-Napoca, 22 feb /Agerpres/ - Un număr de 35 din cele 204 maternităţi din România sunt active în reţeaua UNICEF 'Spital prieten al copilului', iar o treime din naşteri au loc în aceste unităţi sanitare.
Alaptarea - beneficiile laptelui matern Alaptarea presupune hranirea unui copil cu laptele provenit din sanul matern. Laptele matern este un lichid “viu” ce protejeaza copiii de boli si contribuie in mod activ la dezvoltarea fiecarui sistem din organismul copilului. Alaptarea stimuleaza sistemul imunitar al bebelusilor si protejeaza impotriva...
Galaţi: Maternitatea Spitalului Judeţean a primit clasificarea 'Spital Prieten al Copilului' Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Sfântul Andrei'' a fost desemnată, cu sprijinul ArcelorMittal Galaţi şi UNICEF România, 'Spital Prieten al Copilului', în conformitate cu standardele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi UNICEF, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul de imagine al...
Cluj: Reprezentantul UNICEF în România vizitează maternitatea din Câmpia Turzii Reprezentantul UNICEF în România, Edmond McLoughney, vizitează, joi, Maternitatea din Câmpia Turzii, desemnată, în ianuarie 2010, drept ''Spital Prieten al Copilului'' de Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF).
UNICEF: Aprobarea proiectului privind marketingul substituenţilor de lapte matern, un succes UNICEF salută adoptarea proiectului privind marketingul substituenţilor de lapte matern de către Parlament şi susţine că naţionale desfăşurate în perioada 1991 - 2010 arată efectele negative ale întreruperii timpurii a alăptării, ale ratei reduse de alăptare exclusivă, ale introducerii inadecvate a laptelui...
Cluj: Maternitatea Spitalului Municipal din Câmpia Turzii - ''Spital Prieten al Copilului'' Cluj-Napoca, 13 ian /Agerpres/ - Maternitatea Spitalului Municipal din Câmpia Turzii este singura din judeţul Cluj căreia Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) i-a acordat titlul de ''Spital Prieten al Copilului'', în urma unei pregătiri riguroase şi unei evaluări...