Cele mai citite
 


Timiş: Prima prelevare de ţesut osos din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 22 feb /Agerpres/ - O echipă de chirurgi de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi Cluj, au efectuat, marţi dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în cadrul căreia s-a prelevat, pentru prima dată, şi ţesut osos.
''Pacienta, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Timiş, a fost internată la spital luni la prânz, în urma unui accident vascular cerebral, iar luni seară a fost declarată în moarte cerebrală. Deoarece, în ciuda eforturilor noastre, nu s-a mai putut face nimic pentru ea, familia şi-a dat acordul pentru prelevarea rinichilor, a ficatului şi a oaselor'', a declarat dr. Dan Ilincariu, coordonator Transplant al Spitalului Judeţean Timişoara.
Rinichii prelevaţi au fost preluaţi de o echipă din Cluj, urmând să fie salvate două vieţi prin transplantarea acestora, iar ficatul şi oasele - de o echipă din Bucureşti.
Anul trecut, la Spitalul Judeţean Timişoara au avut loc 15 prelevări de organe, cu care 14 persoane din ţară, care se aflau pe lista de transplant de rinichi, au primit o nouă şansă la viaţă, alte şapte au beneficiat de ficat, iar două persoane au primit un nou cord, în urma transplanturilor efectuate la Institutul de la Târgu Mureş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medicii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, împreună cu medici din Bucureşti şi din Cluj, au efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, cea de-a treia prelevare de organe din acest an.
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Timiş: Prima prelevare de organe din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara, 8 ian /Agerpres/ - Prima prelevare de organe din acest an a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.
Timiş: Dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, 6 sep /Agerpres/ - O dublă prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală va avea loc, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.
Timiş: O nouă prelevare de organe la Timişoara La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, o nouă prelevare de organe de la un tânăr de 18 ani din Arad, care suferise un accident rutier la finele săptămânii trecute.