Cele mai citite
 


Examene asupra creierului pot identifica eventuale viitoare intenţii criminale, încă din copilărie
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 22 feb /Agerpres/ - Seminţele unor posibile viitoare comportamente antisociale şi chiar înclinaţiile spre violenţă şi crimă pot fi identificate la copii încă de la vârsta de 3 ani şi pot fi astfel preîntâmpinate şi tratate, pentru a nu se materializa la vârsta adultă, conform unui material publicat de cotidianul The Telegraph.
Conform oamenilor de ştiinţă, comportamentul violent şi chiar criminal, are o serie de cauze biologice ce pot fi identificate de la cele mai fragede vârste prin o serie de examene medicale asupra creierului.

Acest studiu despre seminţele violenţei la copii a fost prezentat de doi criminalişti consideraţi autorităţi în domeniu, cu ocazia Conferinţei anuale a Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei, de la Washington.

Prof. Adrian Raine, un criminalist de la University of Pennsylvania, susţine că o serie de caracteristici anormale ale creierului pot provoca comportamentul criminal şi îl pot şi prezice. Conform studiilor sale, psihopaţii violenţi şi criminalii au anumite regiuni ale creierului mai puţin dezvoltate, aşa cum este cazul amigdalei şi a cortexului prefrontal, zone ce controlează emoţiile şi comportamentul.

Dr Nathalie Fontaine, de la Indiana University, care a participat de asemenea la Conferinţa de la Washington, susţine că la unii copii de patru ani se poate observa lipsa unor trăsături emoţionale empatice sau lipsa sentimentului de vinovăţie, ce ar putea duce în viitor la comportamente agresive, antisociale. Asocierea acestor caracteristici emoţionale cu anumite tulburări de comportament, aşa cum ar fi cele legate de aruncatul diferitelor lucruri, ar putea prezice de asemenea viitoare comportamente antisociale.

Ambii oameni de ştiinţă susţin că identificarea şi evaluarea acestor caracteristici din timp ar putea să-i oprească pe copii să se transforme în criminali la maturitate.

Cei doi cercetători au declarat că înţeleg problemele etice legate de tratarea unor copii care nu au făcut nimic rău, sub prezumţia că ar putea creşte să devină criminali, dar au adus în ajutorul lor argumentul că 'există cauze biologice ale crimelor ce nu pot fi ignorate'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încălcarea legii ar putea fi, în unele cazuri, un semn al demenţei Comportamentul infracţional la persoanele în vârstă, incluzând furtul, încălcarea regulilor de trafic, avansurile sexuale, violarea de domiciliu, urinatul în public, poate fi un semn de demenţă, susţin cercetători americani într-un studiu publicat în revista JAMA Neurology, citat de Reuters.
Lipsa soarelui creşte riscul de diabet de tip 2 (studiu) O echipă de cercetători australieni confirmă într-un studiu legătura dintre conţinutul de vitamină D şi riscul de a dezvolta un diabet de tip 2. Vitamina D este sintetizată în organism dintr-un derivat al colesterolului, sub acţiunea razelor UV, scrie passionsante.be.
Risc crescut de comportamente infracţionale în rândul tinerilor cu puls mai lent în stare de repaus (studiu) Adolescenţii al căror ritm cardiac este lent atunci când sunt în stare de repaus par să fie expuşi unui risc mai mare de a dezvolta comportamente infracţionale violente la vârsta adultă, potrivit unei echipe de cercetători din Suedia, al căror studiu a fost publicat miercuri în Journal of the American...
Sportul ne face mai inteligenţi? Sportul contribuie la starea generală bună a organismului, ameliorând inclusiv facultăţile cerebrale. Un grup de cercetători de la Universitatea din Montreal a desfăşurat un studiu pe un grup de adulţi de vârstă medie, supraponderali (indicele de masă corporală cuprins între 28 şi 31) şi care prezentau...
Depresia postnatală, corelată cu abuzul din partea partenerilor (studiu) Un procent de 40% din femeile care suferă de depresie postnatală sunt abuzate fizic sau emoţional de partenerii lor, potrivit unor cercetători din Australia, care recomandă furnizorilor de servicii medicale să fie mai atenţi la aceste cazuri, relatează Reuters.
O echipă de cercetători încearcă să dezvolte un pancreas uman pe porc pentru a acoperi lipsa de organe de transplant O echipă de cercetători americani a injectat celule stem umane în embrioni de porc pentru a dezvolta un pancreas uman viabil, relatează metronews.fr. Acţiunea oamenilor de ştiinţă are ca scop remedierea lipsei de organe de transplant, genomul porcului fiind foarte asemănător cu cel al omului.