Cele mai citite
 


Tulcea: Se împart biletele de tratament pentru pensionari
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tulcea, 22 feb /Agerpres/ - Casa Judeţeană de Pensii (CJP) din Tulcea a început distribuirea biletelor de tratament pentru pensionari şi aşteaptă din partea autorităţii naţionale de resort încă aproximativ 3.000 de bilete.
Şeful de serviciu din cadrul CJP, Nicolae Bădiţă, a declarat marţi, în timpul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, că până în momentul de faţă instituţia a primit 80 de bilete de tratament, începând deja distribuţia acestora în funcţie de criteriile stabilite la nivel naţional.
'Sunt în curs de contractare biletele de tratament balnear pentru celelalte baze care nu sunt în proprietatea Casei Naţionale de Pensii. (...) Contractarea biletelor se face la nivel naţional. Suma repartizată prin buget este uşor mai mică decât cea de anul trecut, aşa că este cam dificil să estimăm numărul biletelor de tratament la nivel naţional, respectiv cele care ni se vor repartiza. Sperăm să obţinem şi în bazele proprii şi în alte baze decât cele ale Casei Naţionale circa 3.000 de bilete şi dorim să le repartizăm pe toate', a menţionat reprezentantul CJP.
La rândul său, directorul economic din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Ifrim, a afirmat că atât persoanele vârstnice, cât şi asiguraţii din sistemul naţional de sănătate pot beneficia de scutiri de la plată într-un anumit cuantum şi pe baza biletelor de trimitere eliberate de medici.
'La biletele de 18-21 de zile, Casa de Pensii plăteşte 35% din tariful de zi de spitalizare, iar la biletele de 21 până la 31 de zile scade ponderea la 30%. Ceea ce depăşeşte această perioadă de 31 de zile este plătit de pacient', a amintit directorul economic al CJAS, Gheorghe Ifrim.
Liderii pensionarilor din judeţ s-au interesat în timpul şedinţei dacă în Consiliul de Administraţie al CJP există un reprezentant al persoanelor vârstnice, susţinând că în urmă cu câţiva ani aveau un fals delegat, iar după plecarea acestuia nu au mai fost solicitaţi pentru a-şi desemna un reprezentant.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Au fost suplimentate sumele alocate pentru unele servicii medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea a suplimentat sumele alocate serviciilor de medicină dentară şi investigaţiilor paraclinice şi de radiologie.
Preşedintele CAS Tulcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă ar putea avea un buget mai mare anul acesta Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea va primi în acest an un buget mai mare decât cel de anul trecut din partea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), dacă nu va fi diminuat numărul de paturi din unitate, unul din indicatorii pe baza căruia se vor aloca sumele în acest an unităţilor spitaliceşti...
Tulcea: Buget insuficient pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bugetul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea este pentru următoarele două luni cu 60% mai mic decât cel minim necesar, conform directoarei Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Anişoara Radu.
Tulcea: Fără sesizări la adresa medicilor de familie Nicio persoană nu a sesizat în primele zile ale acestei luni Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Tulcea din cauză că nu a primit de la medicii de familie din judeţ reţete compensate sau gratuite ori bilete de trimitere sau concedii medicale.
Suceava: CJAS nu are buget pentru medicina dentară Directorul Casei judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, Adela Elena Băişanu, a declarat, marţi, că instituţia pe care o coordonează nu dispune de buget alocat pentru furnizorii de servicii medicale dentare pentru luna aprilie, iar bugetul pentru anul 2013, pentru toate tipurile de asistenta...
Tulcea: Medici stomatologi pentru populaţia din Delta Dunării Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea a primit luna aceasta cinci cereri noi pentru încheierea contractelor necesare furnizării serviciilor de stomatologie furnizate populaţiei, doi din medicii care au depus solicitări urmând să deservească localităţi din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării...