Cele mai citite
 


Teleorman: Doar 5 centre de permanenţă mai funcţionează în judeţ
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alexandria, 22 feb /Agerpres/ - În judeţul Teleorman mai funcţionează doar cinci centre sanitare de permanenţă dintr-un total de 13 înfiinţate în anul 2008, se arată într-un comunicat al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman, semnat de preşedintele acestei instituţii publice, Marius Nica, şi remis marţi.
Potrivit sursei citate, centrele de permanenţă sunt în localităţile Putineiu, Smârdioasa, Furculeşti, Slobozia Mândra şi Dobroteşti, unde se asigură continuitatea asistenţei medicale primare în afara programului de lucru şi în zilele de sărbători legale.
Medicii de familie aflaţi în relaţie contractuală cu CAS Teleorman care-şi desfăşoară activitatea în localităţile arondate teritorial la centrele de permanenţă sunt obligaţi să asigure asistenţă primară de luni până vineri între orele 15,00 şi 8,00. Sâmbăta şi duminica, precum şi de sărbătorile locale serviciul de permanenţă se va efectua 24 din 24 de ore.
Zonele în care se pot înfiinţa centre de permanenţă sunt stabilite de Direcţia de Sănătate Publică Teleorman cu acordul prealabil al CAS Teleorman şi al consiliilor locale, se mai precizează în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
Teleorman: Bani mai mulţi pentru laboratoarele medicale Alexandria, 1 nov /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a suplimentat cu o sumă totală de aproximativ 88.000 de lei bugetul alocat iniţial în trimestrul IV din 2010 laboratoarelor medicale aflate în relaţii contractuale cu această instituţie.
Teleorman: CAS a obţinut în anul trecut suplimentarea creditelor bugetare cu 60,7 milioane de lei Pe parcursul anului trecut Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a solicitat şi a obţinut, în mai multe etape, suplimentarea creditelor bugetare pentru serviciile medicale, suma totală fiind de peste 60,7 milioane de lei.
Teleorman: Spitale cu bani mai puţini în primul trimestru Cea mai mare unitate sanitară din Teleorman, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, are repartizată de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru trimestrul întâi din acest an o alocaţie bugetară de circa 7,5 milioane de lei, mai puţin cu peste 133.000 de lei faţă de aceeaşi perioadă din...
Teleorman: Nouă centre de permanenţă medicală au contracte cu CAS Nouă centre medicale de permanenţă din mediul rural din judeţul Teleorman au în acest an contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru furnizarea de servicii specifice.
Teleorman: CAS a imputat în 2012 furnizorilor de servicii medicale o sumă de 36.280 de lei Aproximativ 36.280 de lei reprezintă suma totală imputată de specialiştii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman mai multor furnizori de servicii medicale din judeţ în urma controalelor efectuate pe parcursul anului trecut.