Cele mai citite
 


Sediu nou pentru Staţia de dializă
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Râmnicu Vâlcea, 1 iulie /Agerpres/ - Staţia de Dializa din Râmnicu Vâlcea ''a intrat într-un program amplu de modernizare şi extindere'', a comunicat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Dorel Constantinescu.

''Practic, în aripa nordică a Spitalului Judeţean Vâlcea a început construcţia unui sediu nou destinat pacienţilor ce necesită dializă. Este foarte necesar, deoarece, în momentul de faţă, numai în judeţul Vâlcea, beneficiază de acestă procedură medicală peste 150 de pacienţi, respectiv 138 – hemodializa, şi 16 - dializa peritoneală, iar mulţi dintre aceştia se deplasează la spetale sau clinici specializate din alte judeţe'', spune Constantinescu.

Pentru aceştia Spitalul Judeţean de Urgente (SJU) are încheiat contract cu o firmă specializată care asigură transportul cu ambulanţe, de la domiciliu la spital şi retur, spune directorul instituţiei, Georgeta Sălişte.

Preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea, ec. Constantin Rădulescu, a declarat pentru AGERPRES faptul că pentru serviciile efectuate, Staţia de Dializă a Spitalului Judeţean de Urgenţe a primit suma de 527.720 lei.(AGERPRES/ Liviu Popescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou centru de dializă Un nou centru de dializă, al şaptelea din România, a fost inaugurat la Focşani de International Healthcare Systems (IHS), companie membră a firmei SofMedica. Acesta este primul centru privat de profil din Vrancea, valoarea investiţiei fiind de 2,9 milioane de euro. Până în prezent, IHS a investit în...
Cluj: Sute de femei aşteptate la crosul pentru sprijinirea copiilor dependenţi de dializă Sute de femei de toate vârstele sunt aşteptate sâmbătă să participe la 'Crosul divelor' pentru a sprijini Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie 'Claudia Safta', care are în grijă 100 de copii cu insuficienţă renală cronică, dependenţi de hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal.
Timiş: Spitalul Municipal a primit primul aparat de dializă renală şi hepatică Spitalul Municipal Timişoara (Clinicile Noi) a primit primul aparat de dializă renală şi hepatică, permiţându-le pacienţilor gravi internaţi în această unitate medicală, care au nevoie de astfel de intervenţii de urgenţă, să fie trataţi pe loc şi să nu mai fie transferaţi la Spitalul Judeţean sau la...
Al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant Renal şi Acces Vascular cu participare internaţională - Ştiinţă şi inovaţie la cele mai înalte standarde Pentru prima oară în domeniul nefrologiei, un congres medical va îmbina teoria ştiinţifică şi practica atelierelor de lucru. Zeci de ore de dezbatere, transmisiuni live de la Institutul Clinic Fundeni, totul într-un singur eveniment medical de renume: Al IX-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă...
MEDTRONIC ADAUGĂ UN PORTOFOLIU DE APARATURĂ DE DIALIZĂ ŞI NOI SOLUŢII DE ÎNGRIJIRE RENALĂ, PRIN ACHIZIŢIONAREA BELLCO Medtronic plc (NYSE: MDT) anunţă achiziţionarea companiei private Bellco, pionier în soluţii de tratament prin hemodializă. Decizia serveşte angajamentul de a îmbunătăţi rezultatele obţinute, de a extinde accesul la tratamente şi de a optimiza costurile şi eficienţa în cazul bolii renale în stadiu final...
Bălgrădean ('Marie Curie'): Fetiţa transferată de la Braşov va trebui să înceapă imediat procedura de dializă peritoneală Fetiţa transferată de la Braşov la Spitalul "Marie Curie" are o formă completă de sindrom hemolitic uremic, se află la debutul bolii şi va trebui să înceapă deîndată o procedură de dializă peritoneală, a declarat sâmbătă şeful Secţiei de nefrologie, dr. Mihaela Bălgrădean.