Cele mai citite
 


Hunedoara: Infecţiile respiratorii au crescut cu peste 32 la sută
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deva, 22 feb /Agerpres/ - Cazurile de bolnavi diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute a crescut cu 32 % în ultimele două săptămâni, în judeţul Hunedoara, pe fondul unui număr redus de persoane care s-au vaccinat împotriva gripei, chiar dacă imunizarea este gratuită, potrivit datelor statistice făcute publice, marţi, de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
'Faţă de ultimele două săptămâni, numărul infecţiilor acute respiratorii de pe teritoriul judeţului Hunedoara este în creştere cu 32,38 %, în prezent fiind înregistrate 2.043 cazuri. Din păcate, în săptămâna 14-20 februarie s-au vaccinat cu vaccinul antigripal sezonier doar 43 de persoane. Până acum, în judeţul Hunedoara au fost vaccinate împotriva gripei 22.222 de persoane', a declarat directorul adjunct al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.
Pe de altă parte, în această iarnă, 26 de persoane au fost diagnosticate ca fiind suferinde de gripă A/H1N1. Dintre acestea, o persoană murit din cauza bolilor asociate de care suferea atunci când a avut gripă nouă. În prezent, cinci persoane se află sub tratament, iar 20 sunt vindecate.
DSP Hunedoara a primit, în acest an, 42.000 de doze de vaccin antigripal care conţine şi tulpina împotriva virusului A/H1N1. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: DSP a primit 6.000 de doze de vaccin antigripal din 105.000 necesare Medicii de familie din judeţul Olt pot ridica începând de săptămâna viitoare primele doze de vaccin antigripal pentru imunizarea personalului medico-sanitar, al vârstnicilor, gravidelor şi copiilor, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Hunedoara: Stocul de vaccin antigripal s-a epuizat Stocul de vaccin antigripal din depozitul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara s-a epuizat, toate cele 14.900 de doze de vaccin aduse de la Ministerul Sănătăţii pentru campania de imunizare din această iarnă fiind distribuite medicilor de familie, spitalelor şi căminelor pentru persoanele în...
Hunedoara: Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor completa necesarul pentru imunizarea populaţiei Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţia medicilor de familie din judeţul Hunedoara, începând de luni, pentru a completa necesarul de vaccinuri din campania de imunizare împotriva gripei, începută din această săptămână, pentru populaţia din grupele de risc.
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică a solicitat 42.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea a 42.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea persoanelor aflate în grupele de risc, cererea de vaccin fiind întocmită în urma datelor primite din teritoriu de la medicii de familie şi de la unităţile ...
Hunedoara: Doar jumătate din dozele de vaccin antigripal au fost folosite Deva, 10 ian /Agerpres - Doar jumătate din cele 20.500 de doze de vaccin antigripal primite de medicii din judeţul Hunedoara au fost folosite pentru imunizarea populaţiei în cadrul campaniei de vaccinare din această iarnă, potrivit datelor oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Sibiu: Infecţiile respiratorii, mai multe decât anul trecut, continuă să se înmulţească Numărul pacienţilor cu infecţii respiratorii din judeţul Sibiu este în continuă creştere, acesta ajungând la aproape 1.900 de cazuri numai săptămâna trecută, ceea ce înseamnă cu aproape 20 % mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar specialiştii infecţionişti se aşteaptă în continuare la...