Cele mai citite
 


Călăraşi: Al doilea caz de gripă tip B din judeţ, confirmat la un copil
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Călăraşi, 22 feb /Agerpres/ - Al doilea caz de gripă tip B la nivelul judeţului în acest sezon a fost confirmat la un copil din municipiul Călăraşi care nu se află în colectivitate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Potrivit acesteia, cazul nu a necesitat internare, iar la ora actuală starea copilului este foarte bună.
În sezonul rece 2010-2011, au fost confirmate în judeţul Călăraşi de Laboratorul Naţional de Gripă din Institutul Cantacuzino un număr de opt cazuri, dintre care şase cazuri cu tulpină de virus gripal A/H1N1 şi două cazuri cu tulpină de virus gripal B.
Camelia Truică a precizat că la nivel naţional circulă tulpinile de virus gripal A/H1N1, A/H3N2 şi B, iar toate aceste trei tulpini se regăsesc în vaccinul utilizat în acest sezon.
În judeţul Călăraşi, numărul total al persoanelor vaccinate până la această dată cu vaccin gripal achiziţionat de Ministrul Sănătăţii a ajuns la 21.365. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Al cincilea caz de gripă tip B din judeţ, confirmat la un copil Călăraşi, 8 mar /Agerpres/ - Al cincilea caz de gripă tip B la nivelul judeţului în acest sezon a fost confirmat la un copil care se află în colectivitate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Primul caz de gripă tip B din judeţ, confirmat la un copil Primul caz de gripă tip B din judeţ în acest sezon a fost confirmat la un copil din municipiul Călăraşi care nu se află în colectivitate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Un nou caz de gripă cu virus A/H1N1 Un nou caz de gripă cu virus A/H1N1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la un copil de patru ani, din municipiul Călăraşi, a informat luni, printr-un comunicat, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DSP).
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Galaţi: Primul caz de gripă din actualul sezon rece Primul caz de gripă din acest sezon rece, din judeţul Galaţi, a fost confirmat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti, a declarat marţi presei directorul DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.