Cele mai citite
 


Telefoanele mobile nu generează cancer la creier, susţin unii cercetători britanici
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 22 feb /Agerpres/ - O perioadă lungă de timp, cercetătorii, pe de o parte, şi oficialii guvernamentali şi reprezentanţi ai societăţilor comerciale, pe de altă, au dus o polemică acerbă cu privire la siguranţa telefoanelor mobile, deşi unele studii mai vechi relevau că telefonul mobil favorizează dezvoltarea cancerului. Recent, o echipă de cercetători de la Universitatea Manchester din Marea Britanie a demonstrat că lucrurile nu stau chiar aşa, argumentând că radiaţia emisă de telefonul mobil este insuficientă pentru declanşarea bolii, relatează marţi BBC.
Experţii au ajuns la această concluzie în urma analizei mai multor cazuri de cancer la creier în Marea Britanie în ultimii zece ani.

În cadrul acestui studiu, experţii nu au stabilit nicio legătură clară între boală şi frecvenţa de utilizare a telefonului mobil. Prin urmare, susţin ei, nu există nicio baza pentru declanşarea mutaţiilor canceroase în celule.

De asemenea, cercetătorii de la Universitatea din Manchester subliniază că expunerea la undele radio nu afectează direct genele umane. Potrivit datelor statistice, telefoanele mobile sunt responsabile de cel puţin un caz suplimentar de cancer la 100.000 de persoane, într-un deceniu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu neconcludent privind legătura dintre telefonul mobil şi cancerul la creier Geneva, 17 mai /Agerpres/ - Un important studiu internaţional referitor la legătura dintre folosirea telefonului mobil şi două tipuri de cancer la creier s-a dovedit neconcludent, potrivit unui material ce va fi publicat în International Journal of Epidemiology în această săptămână, informează luni agenţia...
Tipul de hrană ar duce la modificarea genelor (studiu) Cercetători britanici au făcut o descoperire uimitoare: nutrienţii ingeraţi ar modifica funcţionarea celulară şi, prin urmare, producerea proteinelor, fenomen care ar influenţa direct genele, relatează metronews.fr.
A fost identificată harta genetică completă a două tipuri de cancer Londra, /Agerpres/ - Cercetători britanici au identificat în premieră harta genetică completă a două tipuri de cancer, de piele şi pulmonar, descoperire ce poate reprezenta un important pas înainte pentru tratarea acestor grave maladii, conform a două articole publicate în numărul de joi al revistei...
Telefoanele mobile pot dăuna calităţii somnului (studiu) Lumina albastră a ecranelor de la telefoanele mobile întârzie secreţia melatoninei, hormonul numit "al somnului", arată un studiu desfăşurat pe tineri şi menţionat miercuri de 20minutes.ch.
Cercetători britanici lucrează la un proiect de modificare genetică a embrionilor umani O cercetătoare de la Institutul Francis Crick din Londra a solicitat autorităţii britanice privind fertilizarea umană şi embriologia (HFEA) să-i permită modificarea genetică a embrionilor umani, ceea ce ar constitui o premieră după tentativa chineză de la începutul acestui an, relatează AFP.
Marea Britanie: Studiu privind riscurile utilizării telefonului mobil asupra creierului la copii Peste 160 de licee de la periferia Londrei vor primi în aceste zile o invitaţie pentru înscrierea elevilor la un studiu privind impactul telefoanelor mobile asupra dezvoltării creierului, a anunţat ministerul Sănătăţii din Marea Britanie, relatează AFP.