Cele mai citite
 


Olt: Medicii de familie au decis să nu semneze noul contract cadru
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Olt, Viorel Rădulescu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că medicii de familie din judeţul Olt nu vor semna noul contract cadru pe anii 2011-2012.
Medicul Viorel Rădulescu a anunţat că medicii de familie au sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea discriminării despre faptul că le-au fost percepute taxe diferenţiate medicilor din mediul urban faţă de cei din mediu rural pentru evaluarea cabinetelor, taxa pentru cabinetele medicale din oraşe fiind de 1.000 de lei, de patru ori mai mare decât cea pentru cabinetele medicale din mediul rural.
Viorel Rădulescu, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor (CM) Olt, a mai spus că CM va acţiona în instanţă Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a obţine o 'justificare privind banii alocaţi pentru medicina de familie'.
Privitor la nesemnarea noilor contracte cadru, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Olt a avertizat că s-ar putea ajunge în situaţia în care pacienţii să fie nevoiţi să plătească pentru orice serviciu primit de la medicii de familie şi a mai spus că este ilegală înlocuirea medicilor de familie cu medici de specialitate.
'În urma consultării membrilor filialei noastre, s-a luat hotărârea ca medicii de familie din judeţul Olt să nu semneze noul contract cadru pe anii 2011-2012. Dacă acest contract nu va fi semnat, probabil că o perioadă de o săptămână vom acorda consultaţii gratuite, apoi se va trece la taxarea pacienţilor ca şi cum nu ar fi asiguraţi', a afirmat Rădulescu.
Acesta a menţionat că medicii de familie sunt nemulţumiţi de faptul că trebuie să semneze contractul cadru pe doi ani, în condiţiile în care nu se cunosc bugetele Ministerului Sănătăţii şi CNAS pe anul 2012 şi de scăderea valorii punctului per capita şi pe serviciu cu 40% faţă de anul trecut, ceea ce ar putea determina imposibilitatea plătirii salariilor şi facturilor. Medicii de familie susţin că noul contract cadru le impune să desfăşoare o serie de activităţi laborioase care nu au nicio legătură cu serviciile medicale şi care afectează timpul alocat pacienţilor. De asemenea, medicii trebuie să raporteze o consultaţie la trei luni pentru pacienţii cronici, indiferent câte boli cronice are pacientul, iar pacienţii consultaţi la cerere îşi pierd drepturile de asigura 55;i.
Un alt motiv de nemulţumire al medicilor de familie din judeţ îl reprezintă efectuarea gărzilor obligatorii în centrele de permanenţă.
În judeţul Olt, sunt 240 de medici de familie care au contract cu CJAS Olt. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj III) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Dolj: Medicii de familie au decis să nu semneze noul contract cu CJAS Craiova, 22 feb /Agerpres/ - Medicii de familie din Dolj au decis să nu semneze noul contract pe 2011-2012 cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, contract care, în opinia medicilor, ar aduce grave prejudicii de ordin profesional, material şi moral statutului şi profesiei de medic, precum şi intereselor...
Olt: Medicii de familie refuză semnarea contractelor cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Olt sunt nemulţumiţi de prevederile noilor contracte care ar trebui semnate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Olt. Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Olt, Viorel Rădulescu, a declarat, joi, pentru Agerpres, că o decizie în privinţa semnării acestor documente...
Dolj: Medicii de familie solicită un act adiţional şi pentru luna iunie Medicii de familie din România solicită un act adiţional la actualul contract-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi pentru luna iunie, perioadă în care să poată studia normele noului contract-cadru după ce acestea vor fi publicate în Monitorul Oficial.