Cele mai citite
 


Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre un copil, care a venit împreună cu familia, în data de 20 iunie, din Canada.

Pacientul este internat la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti şi are o stare de sănătate bună, precizează comunicatul de presă. Autorităţile sanitare au demarat investigaţia epidemiologică.

În ceea ce îi priveşte pe membrii familiei din oraşul Reşiţa suspectaţi de îmbolnăvire cu virus de gripă nouă, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" a infirmat, vineri, prezenţa virusului A/ H1N1 pentru ultimii doi testaţi. Ceilalţi trei membri ai familiei rămân, în continuare, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, sub tratament cu medicamente antivirale. De asemenea, contacţii acestora au fost identificaţi şi se află în supraveghere epidemiologică.

Numărul cazurilor de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 înregistrate pe teritoriul României se ridică la 23. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.