Cele mai citite
 


Botoşani: Senatorul Viorel Marcu îi cere ministrului Sănătăţii să renunţe la reorganizarea spitalelor
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), senatorul Gheorghe Marcu, cere ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, să renunţe la măsura reorganizării spitalelor. Marcu susţine că spitalele din judeţul Botoşani, care sunt incluse în programul de reorganizare al Ministerului Sănătăţii, deservesc un număr foarte mare de pacienţi, ceea ce - susţine el - justifică funcţionarea acestora ca unităţi medicale de sine stătătoare.
'În opinia mea, decizia luată de domnia sa nu corespunde cu realitatea din Botoşani. Nu se poate să închidem spitale atâta timp cât acestea deservesc un număr mare de oameni. Nu trebuie să ne întoarcem în Evul Mediu cu spitalele', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, senatorul Marcu.
Parlamentarul PSD susţine că măsura propusă de Ministerul Sănătăţii este cu atât mai gravă cu cât ea prevede desfiinţarea spitalelor din oraşul Săveni şi din comuna Truşeşti.
'Spitalul orăşenesc Săveni şi spitalul comunal Truşeşti se vor reprofila, fiind transformate în cămine de bătrâni. Menţionez şi aici faptul că spitalul din Săveni este singurul care deserveşte oraşul şi comunele de pe malul Prutului', a mai afirmat Marcu, care acuză lipsa unei analize pe baza căreia să fie luate deciziile de reorganizare a spitalelor, dar şi lipsa unei consultări a autorităţilor locale, care, de altfel, este obligatorie.
Potrivit proiectului Ministerului Sănătăţii, Spitalul orăşenesc Darabani, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Pneumoftiziologie urmează să devină secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati', iar Spitalul orăşenesc Săveni şi spitalul comunal Truşeşti devin unităţi de asistenţă socială. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Plan de reorganizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, 14 mai /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani urmează să fie supus, în perioada următoare, unui proces de reorganizare care presupune inclusiv concedierea de personal, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu.
Botoşani: CJ vrea gradul II de clasificare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Consiliul Judeţean Botoşani solicită Ministerului Sănătăţii şi Guvernului includerea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" în categoria a doua de clasificare, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac.
Botoşani: Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' vor participa la şedinţa CJ în care se va discuta comasarea Toţi medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani vor participa, joi, la şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) în cadrul căreia va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind comasarea unităţii medicale cu alte trei spitale de interes judeţean. Medicul Gheorghe Apetroaie a declarat, luni,...
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.
Botoşani:Ministerul Sănătăţii alocă peste două milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a beneficiat de un sprijin financiar de peste două milioane de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia de aparatură medicală, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul spitalului, Corneliu Mihai.
Botoşani: Prefectul anunţă că Centrul de Primire a Urgenţelor al Secţiei de pediatrie va fi finanţat de Ministerul Sănătăţii Centrul de Primire a Urgenţelor (CPU) al Secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani va fi finanţat, începând de anul viitor, din bugetul Ministerului Sănătăţii, a anunţat, joi, prefectul Costică Macaleţi.