Cele mai citite
 


Olt: Listă de aşteptare de două luni pentru internarea în Spitalul de Psihiatrie
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele Colegiului Medicilor Olt, Costache Marinache, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci, aflat între spitalele care vor fi comasate, la propunerea Ministerului Sănătăţii, există o listă de aşteptare de două luni pentru internarea pacienţilor, deoarece paturile din această unitate sanitară sunt permanent ocupate.
Costache Marinache a subliniat că din cauza gradului de ocupare a paturilor de aproape 85, adică la limita admisă, dar şi pentru că spitalul nu a fost unul cu datorii şi are o situaţie financiară bună ar trebui să rămână la statutul actual şi să nu fie transformat într-o secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Slatina pentru că s-ar putea crea o harababură în ce priveşte aspectele birocratice, cineva ar trebui să stea mereu pe drumuri între Slatina şi Schitu cu mapa cu acte şi ar creşte şi costurile cu salariile.
Preşedintele Colegiului Medicilor a spus că, în cazul transformării Spitalului de Psihiatrie în secţie a SJU Slatina, ar trebui crescute salariile personalului medical cu 25 de procente pentru că acesta ar fi plătit la nivelul de salarizare al SJU Slatina şi nu al unui spital de mediu rural, cum se întâmplă în prezent. Marinache a adăugat că ar mai putea apărea şi probleme de ordin financiar întrucât SJU Slatina are permanent probleme financiare în timp la Schitu nu sunt asemenea dificultăţi. Spitalul de Psihiatrie din comuna Schitu are o medie de 136 de paturi ocupate din 160 în total, adică la limita admisă, pentru că trebuie să existe şi paturi neocupate pentru a se putea face igienizarea.
Foarte ocupat de pacienţi este şi Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt, aflat pe lista cu spitalele ce vor fi transformate în cămine de bătrâni. Împotriva desfiinţării acestei unităţi sanitare este atât preşedintele CM Olt, cât şi primarul localităţii Drăgăneşti, Sorin Ghiţă. La Drăgăneşti, spitalul are grad de ocupare peste limita admisă, adică de 99 la sută, şi, potrivit preşedintelui CM Olt, are şi o largă adresabilitate şi o linie de gardă. În unitatea sanitară sunt 45 de paturi şi două secţii, de interne şi pediatrie, precum şi laborator de analize şi de radiologie, spitalul având 17 medici. Autorităţile din judeţ au început de săptămâna acesta o campanie pentru păstrarea Centrului de Sănătate Drăgăneşti şi a Spitalului de Psihiatrie Schitu, fără a li se schimba statutul actual. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti va fi transformat în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina Consilierii judeţeni din Olt au decis joi, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi înfiinţarea în locul lui a unei secţii de pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
Olt: Medicii de familie au decis să nu semneze noul contract cadru Slatina, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Olt, Viorel Rădulescu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că medicii de familie din judeţul Olt nu vor semna noul contract cadru pe anii 2011-2012.
Ministrul Sănătăţii a cerut un control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut demararea unui control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina - secţia de Psihiatrie, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de MS.
Olt: Spitalul Slatina trebuie să-i dea medicului suspendat Fulga 190.000 lei Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina trebuie să-i plătească medicului Cornel Fulga de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), suspendat din funcţie începând de joi din cauza decesului unui pacient pe care a refuzat să-l consulte, suma de 190.000 lei în urma unei hotărâri judecătoreşti obţinută de...
Olt: Audit extern înainte de preluarea Spitalului Judeţan Slatina de CJ Preşedintele Consiliul Judeţean Olt, Paul Stănescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că firmele de pe platforma industrială a municipiului Slatina vor asigura din fonduri proprii efectuarea unui control financiar contabil la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru ca reprezentanţii Consiliului...
Suceava: Un spital desfiinţat şi două comasate în judeţ Un spital din judeţul Suceava ar putea fi desfiinţat şi transformat în cămin de bătrâni, iar alte două spitale ar putea fi comasate, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.