Cele mai citite
 


Crucea Roşie s-a oferit să ajute Libia
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Geneva, 22 feb /Agerpres/ - Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a transmis, marţi, o scrisoare Misiunii libiene la Naţiunile Unite de la Geneva, în care îşi oferă sprijinul în ceea ce priveşte eforturile de ajutor medical făcute după reprimarea dură a protestelor opoziţiei, care au avut loc în ultimele zile, transmite EFE.
'Ştim că serviciile medicale pe care le putem oferi sunt foarte necesare în acest moment', a declarat Steven Anderson, purtătorul de cuvânt al Crucii Roşii, indicând faptul că aşteaptă să primească cât mai curând un răspuns de la autorităţile libiene.

Concret, ajutorul ar presupune ca personalul din organizaţie să intre în Libia, fapt care la ora actuală este interzis pentru majoritatea cetăţenilor străini.

'Noi am anunţat că echipele noastre sunt capabile să ajungă în ţară, însă cum se va întâmpla acest lucru nu se ştie încă', a adăugat Anderson, care nu a dat niciun fel de detalii cu privire la materialele medicale necesare.

'Avem o idee despre ceea ce ar fi nevoie, însă tocmai de aceea dorim să putem intra în ţară, pentru a putea evalua situaţia la faţa locului. Din datele pe care le avem până acum, ştim că era nevoie de sânge în unele spitale şi că Semiluna Roşie din Libia a putut face rost de cantitatea necesară. Alte informaţii nu avem însă', a precizat Anderson. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Crucea Roşie anunţă că dispune de un mai mare acces la civilii sirieni afectaţi de conflictul din Siria Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) livrează ajutoare unui număr mai mare de civili sirieni şi vizitează mai mulţi deţinuţi în închisorile guvernamentale, însă situaţia rămâne "dramatică" în zonele asediate, a declarat marţi directorul regional al CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini...
Crucea Roşie califică drept 'inacceptabil' noul atac asupra unui spital din Alep Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a calificat, marţi, "inacceptabil" atacul asupra unui spital în oraşul Alep, din nordul Siriei.
Crucea Roşie atrage atenţia că a fost uitat conflictul din Afganistan Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a evidenţiat joi că a fost uitat conflictul din Afganistan şi a avertizat că această situaţie face să crească riscul de accentuare a 'discrepanţei dintre necesităţile populaţiei şi capacitatea organismelor internaţionale şi locale de a le satisface', potrivit...
Crucea Roşie avertizează asupra situaţiei umanitare grave din Siria Damasc, 13 mai /Agerpres/- Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat luni că primul proiect umanitar la nivel mondial pentru anul în curs se va desfăşura în Siria, ca urmare a situaţiei tot mai grave provocate de conflictul din această ţară, relatează agenţia EFE.
Siria: Crucea Roşie va putea vizita închisorile (CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) va putea vizita închisori din Siria, pe baza unui acord încheiat cu autorităţile de la Damasc pentru un acces mai amplu al CICR în această ţară în scopul de a se acoperi necesităţile umanitare, a anunţat joi Comitetul, într-un comunicat, informează AFP şi...