Cele mai citite
 


Constanţa: Aproape 300 de elevi, depistaţi cu păduchi şi micoze
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Constanţa, 22 feb /Agerpres/ - Peste 200 de elevi au fost depistaţi cu păduchi, circa 80 cu diferite micoze, iar doi cu scabie, în urma triajului epidemiologic efectuat de medici, săptămâna trecută, în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa, când au fost examinaţi peste 90.000 de şcolari.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa au informat, marţi, printr-un comunicat remis presei, că au fost înregistrate 1.924 de cazuri de îmbolnăviri, 1.039 de elevi suferind de angină, 81 de varicelă, iar 514 de alte boli infecţioase.
În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost examinaţi circa 97.800 de elevi şi s-au înregistrat 1.462 de cazuri de îmbolnăviri.
Comparativ cu perioada menţionată, în prezent s-a constatat o scădere a numărului elevilor cu scabie, micoze şi angină cu streptococ hemolitic, dar a crescut numărul cazurilor de varicelă, angine şi pediculoză. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Sute de elevi s-au întors la şcoală cu păduchi, angină, sau varicelă după vacanţa intersemestrială Aproape 700 de elevi din judeţul Dolj s-au întors la şcoală cu păduchi, angină, varicelă sau alte boli după vacanţa intersemestrială.
Bistriţa-Năsăud: Peste 300 de elevi cu păduchi, depistaţi la controalele medicale Peste 300 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depistaţi cu păduchi în urma controalelor medicale efectuate după începerea anului şcolar, la care se adaugă şase cazuri de scabie şi patru de varicelă, potrivit datelor comunicate luni AGERPRES de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.
Timiş: Numărul cazurilor de pediculoză şi angină a crescut foate mult în şcolile din mediul rural Numărul cazurilor de pediculoză şi de angine (roşu în gât) a crescut foate mult în rândul şcolarilor, mai ales în al celor din mediul rural. Faţă de anul 2009, pediculoza a crescut cu aproape 50%, iar anginele au depăşit triplarea.
Brăila: Peste 100 de elevi găsiţi cu păduchi la început an şcolar Peste 100 de elevi din grădiniţele, şcolile şi liceele brăilene au fost găsiţi cu păduchi la începutul noului an şcolar, în urma triajului epidemiologic realizat de medicii şcolari şi cei de familie, potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, dr. Andreia...
Vaslui: Şase focare de varicelă, în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui monitorizează în această perioadă şase focare de varicelă, toate înregistrate la unităţi de învăţământ din mediul urban. Potrivit autorităţilor sanitare vasluiene, cele mai multe cazuri de varicelă s-au înregistrat la o grădiniţă din municipiul Huşi, unde 52...
Constanţa: Aproape 300 de elevi, depistaţi cu păduchi, râie şi micoze Circa 1.100 din totalul de aproape 79.000 de preşcolari şi elevi din unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa au fost depistaţi cu diferite afecţiuni medicale, printre care 270 de cazuri de scabie, pediculoză şi micoze.