Cele mai citite
 


Echipă medicală românească, în expediţie în Nepal
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 22 feb /Agerpres/ - O echipă medicală românească va pleca, miercuri, într-o nouă expediţie în Nepal, informează conducătorul acesteia, dr. Roland Hermann, într-un comunicat remis marţi AGERPRES.
Cinci cadre medicale şi patru voluntari de alte profesii vor încerca, timp de o lună, să depăşească limitele, frica şi barierele culturale pentru a salva vieţi la capătul pământului.
Proiectul - Misiune Nepal 2011 - este organizat de FORMS la iniţiativa unui grup entuziast de tineri.
Iniţiatorul este dr. Roland Hermann, medic stomatolog şi pasionat al zborurilor cu parapanta. Acesta doreşte să depăşească mediul de activitate limitat la cabinetul său şi să ajute categoriile de populaţie defavorizate de pe glob, cărora, din cauza sărăciei şi a inaccesibilităţii aşezărilor, le lipseşte asistenţa medicală.
Dincolo de motivaţia umanitară şi de gustul aventurii, asumându-şi riscuri inerente unor asemenea expediţii, tinerii şi-au propus să îşi încurajeze colegii din România să îndrăznească să îşi împlinească menirea şi peste hotare unde este atâta nevoie de ei.
Dr. Roland Hermann a coordonat expediţii similare în anii 2005 şi 2006 în Guyana Britanică, America de Sud, în 2007 în Ciad, Africa, în 2008 în Nepal, Asia, în 2009 în Brazilia şi în 2010 în Bolivia, America de Sud.
În condiţii de drum deosebit de grele, forţată să se deplaseze prin junglă,?pe uscat,?pe cursuri de apă sau chiar cu avionul, echipa formată în prima expediţie a reuşit să ofere timp de o lună, în 10 aşezări ale băştinaşilor, servicii medicale la peste 500 de persoane.
Majoritatea intervenţiilor au fost de natură oro-dentară, dar nu puţine au fost cazurile de urgenţă, cum ar fi infecţii, muşcături de şarpe sau chiar naşteri.
De această dată, ţinta expediţiei este regiunea Solukhumbu din Nepal, unde sistemul de sănătate nu reuşeşte nici pe departe să răspundă nevoilor populaţiei. Localitatea vizată este Phaplu, care cuprinde o populaţie de 4.500 - 5.000 de persoane, risipite în cătune montane, cărora le revine un singur centru medical, cu personal medical foarte redus. Tocmai de aceea aici va interveni echipa medicală condusă de dr. Roland Hermann.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.