Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Un alt caz de gripă nouă şi restricţionări în spital din cauza virozelor
miercuri, 23 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 23 feb /Agerpres/ - O femeie de 32 de ani este cel de-al cincilea caz de gripă AH1N1 confirmat de la începutul acestui an în judeţul Bistriţa-Năsăud, potrivit datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), iar în Spitalul Judeţean de urgenţă Bistriţa accesul vizitatorilor a fost restricţionat, ca urmare a creşterii numărului de viroze respiratorii.
Confirmarea celui de-al cincilea caz de gripă AH1N1 a venit în cursul zilei de marţi, însă pacienta, însărcinată în luna a noua, a fost transportată încă de vineri cu un elicopter SMURD la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, unde a născut prin cezariană.
Dintre cele cinci cazuri de gripă nouă, unul s-a soldat cu un deces, fiind vorba de un bărbat de 53 ani.
În ceea ce priveşte virozele respiratorii, medicii au raportat către DSP 3.117 cazuri de infecţii respiratorii şi 297 cazuri de pneumonie, toate numai săptămâna trecută. Dacă numărul pneumoniilor se menţine relativ constant, cel al virozelor a crescut faţă de săptămâna precedentă cu aproape o treime.
Din acest motiv, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a decis restricţionarea vizitelor, având în vedere că 32 de pacienţi cu infecţii respiratorii şi 43 cu pneumonie, cărora li se adaugă şi femeia de 32 ani cu gripă AH1N1, au ajuns pe patul de spital săptămâna trecută.
Potrivit datelor comunicate de DSP Bistriţa-Năsăud, dintre cele 3.117 cazuri de infecţii respiratorii, 1.345 au fost semnalate la grupa de vârstă 5-14 ani, 680 la grupa de vârstă 15-29 ani iar alte 676 la grupa de vârstă 0-4 ani.
Cei mai afectaţi de pneumonii sunt adulţii între 30 şi 64 ani, cu 85 de cazuri, dintre care şapte au necesitat internarea, la care se adaugă câte 67 de cazuri la grupele de vârstă 5-14 ani şi 15-29 ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Un nou posibil caz de gripă AH1N1 în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud a trimis către Institutul Cantacuzino probe recoltate de la o femeie care este suspectă de gripă AH1N1, aceasta fiind internată la secţia contagioase a Spitalului de Urgenţă Judeţean Bistriţa.
Bistriţa-Năsăud: Femeie însărcinată, diagnosticată cu gripă nouă Bistriţa, 29 ian /Agerpres/ - O tânără de 26 de ani din localitatea Şieu Odorhei, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost diagnosticată, în ultimele 24 de ore, cu gripă nouă, acesta fiind al patrulea caz de infectare cu virusul A/H1N1 din judeţ.
Bistriţa-Năsăud: Un nou caz de gripă pandemică O femeie de 35 de ani din mediul rural este cea de-a cincea persoană din judeţul Bistriţa-Năsăud diagnosticată cu gripă nouă, însă pacienta a fost externată înainte ca Institutul Cantacuzino să confirme prezenţa virusului A/H1N1 în acest caz.
Bistriţa-Năsăud: Gravidă diagnosticată cu gripă nouă O tânără de 25 de ani din municipiul Bistriţa, însărcinată în luna a patra, a fost diagnosticată cu gripă nouă, aceasta fiind externată cu o zi înainte ca Institutul Cantacuzino să confirme prezenţa virusului A/H1N1 în acest caz.
Bistriţa-Năsăud: Un mort şi peste 3.300 de pacienţi cu viroze respiratorii Un bărbat de 58 de ani din municipiul Bistriţa a murit în urma unei pneumonii virale, iar alte peste 3.300 de persoane s-au îmbolnăvit cu diverse forme de viroze respiratorii în săptămâna 27 februarie - 4 martie, conform datelor afişate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Trei cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate în judeţ Bistriţa, 25 ian /Agerpres/ - Trei dintre cei cinci bistriţeni diagnosticaţi săptămâna trecută cu gripă au contractat virusul AH1N1, potrivit unui comunicat de presă postat marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre pacienţi fiind un băiat de opt ani.