Cele mai citite
 


Senat: OUG care impune plata CAS din veniturile pensionarilor şi revoluţionarilor, adoptată
miercuri, 23 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 23 feb /Agerpres/ - Plenul Senatului a adoptat, miercuri, Ordonanţa nr. 107/2010 prin care se stabileşte că pensionarii ale căror venituri din pensii depăşesc 740 lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, vor avea contribuţii pentru asigurările de sănătate (CAS).
Plenul a adoptat Ordonanţa cu 35 de voturi pentru, 33 de voturi împotrivă şi o abţinere, după ce raportul de respingere formulat de comisia de specialitate din Senat nu a primit vot favorabil din partea senatorilor (32 de voturi pentru, 35 de voturi împotrivă şi o abţinere).
După exprimarea votului senatorilor, preşedintele Comisiei pentru agricultură din Senat, Petru Daea (PSD), a susţinut că măsura de extindere a bazei de colectare a contribuţiilor pentru asigurările de sănătate este ''împotriva părinţilor şi a fraţilor noştri''.
''Vreau să protestez împotriva acelora care aplaudă o măsură împotriva părinţilor şi a fraţilor noştri. O asemenea măsură nu vă onorează ca să puţeti aplauda, iar guvernanţii să râdă. Păcat că am ajuns aici'', a declarat Daea.
Potrivit proiectului Ordonanţei nr. 107/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, pensionarii ale căror venituri din pensii depăşesc 740 lei vor avea contribuţii pentru asigurările de sănătate de 5,5% calculate la cuantumul pensiei. Prin aplicarea acestei cote nu poate să rezulte o pensie netă mai mică de 740 lei, iar pentru cei cu pensii sub această sumă, contribuţia este suportată de la bugetul de stat, începând cu 1 ianuarie 2012.
Scopul modificărilor aduse Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii este acela de a echilibra Fondul naţional unic de asigurări de sănătate, concomitent cu menţinerea exceptărilor de la plata acestor contribuţii pentru categoriile de persoane fără venituri, cu venituri reduse sau defavorizate.
Legea este ordinară, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OUG privind concediul maternal -adoptată tacit, iar înfiinţarea DLAF - respinsă de Senat(sinteză) Bucureşti, 25 feb /Agerpres/ - Ordonanţa de Urgenţă care prevede modificări în ceea ce priveşte concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului a trecut, miercuri, prin adoptare tacită, de Senat, după ce nu a reuşit să întrunească numărul de voturi necesar pentru adoptarea unei legi organice...
Proiectul de buget pe 2012: Peste jumătate din venituri vor proveni din CAS şi TVA Peste jumătate din veniturile bugetului general consolidat al statului în 2012 vor proveni din contribuţiile de asigurări sociale /CAS/ şi din taxa pe valoarea adăugată /TVA/, potrivit proiectului bugetului de stat şi proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2012, discutate la această oră...
Senat: Venituri suplimentare pentru Fondul unic de asigurări de sănătate O parte dintre amenzile contravenţionale aplicate de inspectorii sanitar-veterinari, cei pentru protecţia consumatorului sau cei în construcţii, precum şi taxe provenite din autorizarea activităţii în construcţii sau a jocurilor de noroc vor completa veniturile la Fondul naţional unic de asigurări de...
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Emil Boc: Sunt convins că vor exista resurse în Coaliţie pentru retrimiterea OUG 107/2010 la comisie Premierul Emil Boc s-a declarat convins, miercuri, că vor exista resurse la nivelul Coaliţiei de guvernare astfel încât Ordonanţa 107/2010 prin care pensionarilor ale căror pensii depăşesc 740 de lei li se aplică o contribuţie pentru fondul de sănătate de 5,5%, să fie retrimisă la comisie.
Guvern: Noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei Guvernul a stabilit, în şedinţa de joi, printr-o ordonanţă de urgenţă, că noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie.