Cele mai citite
 


Alba: Bolnavă dintr-un sat izolat din Apuseni, transportată la spital cu ajutorul jandarmilor
miercuri, 23 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alba Iulia, 23 feb /Agerpres/ - O bolnavă dintr-un sat izolat din Munţii Apuseni a fost transportată miercuri la spitalul din oraşul Cîmpeni cu ajutorul jandarmilor, după ce, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ambulanţa nu a putut ajunge decât până în centrul de comună, în Horea.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, căpitan Cosmin Ovidiu Jurcoveţ, în sprijinul lucrătorilor de la ambulanţă a fost direcţionat un echipaj auto din cadrul Jandarmeriei Cîmpeni. În pofida carosabilului acoperit cu zăpadă şi gheaţă, impracticabil pentru ambulanţă, jandarmii au reuşit să ajungă până în localitatea Pătruşeşti, de unde au preluat bolnava, care între timp fusese adusă din localitatea de domiciliu, Zânzeşti, cu ajutorul unei maşini de teren. Femeia în vârstă de 45 de ani a fost transportată până în localitatea Horea, unde aştepta un echipaj medical.
Cadrele medicale au efectuat o verificare rapidă a stării de sănătate a femeii, ulterior aceasta fiind dusă la Spitalul Orăşenesc Cîmpeni pentru continuarea investigaţiilor medicale.
Nu este pentru prima dată când jandarmii sunt solicitaţi în ajutor în zona Munţilor Apuseni de către cadrele medicale. În iarna lui 2009, un echipaj medical şi unul al Jandarmeriei au intervenit, pe un frig pătrunzător, prin zăpadă şi după ce au străbătut 20 de kilometri, pentru a transporta la spitalul din Cîmpeni, dintr-un sat izolat, o femeie care tocmai născuse.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Ambulanţă răsturnată - accident soldat cu rănirea uşoară a trei persoane printre care un pacient O ambulanţă s-a răsturnat, vineri, pe DN1, la intersecţia cu drumul către localitatea Sîntimbru, în urma coliziunii cu un autoturism care nu i-a acordat prioritate de trecere, ambulanţierul, asistenta şi un pacient fiind răniţi uşor.
Alba: Zăpadă de zeci de centimetri în Apuseni, dar fără drumuri blocate şi localităţi izolate Aproape 60 de cazuri sociale şi de persoane cu hipotermie, cărora li s-a asigurat un adăpost temporar pe toată perioada geroasă şi asistenţă medicală specializată, au fost înregistrate începând de sâmbăta trecută în judeţul Alba, potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Judeţean pentru Situaţii...
Pericole pentru organism in perioada de iarna cauzate de frig, gheata si zapada - Metode de recuperare eficiente dupa accidentari. Aparitia primilor fulgi de nea si a poleiului ne determina sa ne confruntam nu doar cu disconfortul temperaturilor scazute, ci si cu un risc crescut de accidentari. Astfel, mersul si plimbatul, activitati aparent simple in restul anului, devin acum o adevarata provocare.
Grasu (Asociaţia Serviciilor de Ambulanţă): Deficitul de personal este de 42%; 80% dintre maşini au peste 8 ani Deficitul de personal la Ambulanţă este de 42% la nivel naţional, iar 80% dintre maşini au peste opt ani, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Serviciilor de Ambulanţă din România, Cristian Grasu.
Ambulanţele circulă cu greu în Capitală La Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti sunt 60 de solicitări în aşteptare, dintre care 26 reprezintă urgenţe, a declarat, marţi după-amiază, managerul instituţiei, dr. Alice Grasu.
Brăila: Ambulanţă cu un pacient blocată din cauza sulurilor de zăpadă O ambulanţă a fost blocată cu un pacient marţi pe DJ211B, la doi kilometri de comuna brăilean Victoria, din cauza sulurilor de zăpadă, iar echipele de intervenţie se deplasează la faţa locului pentru eliberarea drumului şi deblocarea salvării.