Cele mai citite
 


Gorj: Proiect pentru prevenirea şi părăsirii timpurii a şcolii pentru 2.400 de copii cu dizabiliăţi
miercuri, 23 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu-Jiu, 23 feb /Agerpres/ - Proiectul 'Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii', care are ca scop crearea unui grup de profesionişti care să utilizeze soluţiile şi aplicaţiile construite prin proiect în vederea sprijinirii suplimentare a performanţelor şcolare şi a integrării educaţionale a copiilor cu dizabilităţi a fost lansat, miercuri, la Târgu Jiu, de reprezentanţii Fundaţiei Culturale ''Delta'' în parteneriat cu cei ai Consiliului Judeţean (CJ) Gorj.
Preşedintele Fundaţiei Culturale ''Delta'', Corneliu Vişoianu, a declarat că obiectivul proiectului constă în sprijinirea integrării sociale pe termen lung a preşcolarilor şi elevilor cu dizabilităţi şi a celor cu probleme de adaptare la programul şcolar şi menţinerea acestora în şcoală prin utilizarea unui cadru adecvat de aplicare a unor soluţii educaţionale alternative specifice, dublate de orientare şi consiliere.
'Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă 2.400 de preşcolari şi elevi cu dizabilităţi - deficienţe de auz, de vorbire, locomotorii, de integrare psiho-comportamentală-autism şi diabet - cu risc de părăsire timpurie a şcolii, 2.400 de părinţi/tutori ai acestora şi 400 de persoane din personalul implicat în dezvoltarea programelor de prevenire a fenomenului de părăsire a şcolii. Copiilor cu dizabilităţi şi părinţilor sau tutorilor acestora li se vor acorda 12.000 de ore de asistenţă. Considerăm că educaţia nu trebuie să fie un privilegiu, diferenţele dintre copii sunt fireşti, iar şcoala trebuie să fie echitabilă şi să dispună de servicii adecvate, în special pentru cei cu risc de părăsire timpurie a şcolii', a spus Corneliu Vişoianu.
Acesta a adăugat că pentru aplicarea soluţiilor construite prin proiect în vederea sprijinirii suplimentare a performanţelor şcolare şi a integrării educaţionale a copiilor cu dizabilităţi vor fi realizate manuale specifice, suporturi de curs şi mai multe studii la nivel naţional. La acestea se vor adăuga o bază de date şi o platformă de e-learning, instrumente care vor permite ca programul să aducă beneficii, chiar şi după încheierea perioadei de implementare.
În perioada următoare, persoanele implicate în proiect vor trebui să identifice copiii cu dizabilităţi din zonele vizate, să poarte discuţii cu profesorii care se vor ocupa de copiii identificaţi şi să treacă apoi la instruirea propriu-zisă a părinţilor şi tutorilor. Toate aceste activităţi se vor face pe baza unor date statistice existente deja, puse la dispoziţie de autorităţile locale, dar care vor fi verificate şi de cei implicaţi în proiect.
Proiectul 'Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii' se desfăşoară pe o perioadă de 24 de luni, începând cu data de 1 februarie, şi vizează două regiuni - Bucureşti-Ilfov şi partea de Sud-Vest a Olteniei. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13.789.250 lei, cofinanţarea fiind asigurată prin POSDRU 2007-2013.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat - proiect: Centre de Asistenţă Down şi servicii medicale şi sociale gratuite pentru persoanele cu acest sindrom Guvernul va înfiinţa Centre de Asistenţă Down în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi în sectoarele din Capitală prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru ca persoanele diagnosticate cu acest sindrom să beneficieze gratuit de servicii medicale şi sociale, prevede...
Sălaj: Echipă mobilă pentru asistarea copiilor cu dizabilităţi Prima echipă mobilă din Sălaj care va asista copiii cu dizabilităţi a fost lansată miercuri de reprezentanţii Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în cadrul unui proiect naţional cu un buget total de...
Comunicat de presă - IGPR ÎNCEPE SÃPTÃMÂNA PREVENIRII CRIMINALITÃŢII
Mureş: În jur de 50 de copii cu dizabilităţi vor beneficia de recuperare la domiciliu Aproximativ 50 de copii cu dizabilităţi fizice, din localităţile izolate ale judeţului, vor beneficia de recuperare la domiciliu, în urma implementării proiectului 'Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în cadrul propriilor familii'...