Cele mai citite
 


O nouă grevă generală de 24 de ore paralizează Grecia
miercuri, 23 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Atena, 23 feb /Agerpres/ - Principalele sindicate elene au convocat pentru miercuri o grevă generală de 24 de ore care ameninţă să paralizeze ţara, în contextul neînţelegerilor dintre sindicate şi guvern pe tema politicii de austeritate ce vizează reducerea uriaşei datorii a ţării, relatează agenţia spaniolă de presă EFE.
În cadrul primei greve generale din acest an şi după zece luni de aplicare a unor măsuri drastice, sindicatele au chemat cetăţenii la proteste împotriva reducerilor prin care executivul doreşte micşorarea deficitului.

Spitalele publice vor primi numai cazuri de urgenţă, şcolile şi grădiniţele nu-şi vor deschide porţile, iar Uniunea comercianţilor din Grecia a cerut închiderea magazinelor.

Farmaciştii şi angajaţii băncilor sunt chemaţi să se alăture greviştilor, iar participarea la grevă a principalului sindicat al funcţionarilor va face să nu funcţioneze primării, ministere şi întreprinderi publice.

Atena va rămâne fără transport public, cu excepţia metroului, iar ziariştii nu vor furniza informaţii.

Sindicatele speră într-o amplă participare la greva de miercuri pentru a transmite 'guvernului mesajul că poporul nu mai poate suporta reducerea veniturilor, şomajul, creşterea impozitelor', a declarat pentru EFE purtătorul de cuvânt al Uniunii Funcţionarilor Civili, Vasilis Xenakis.

Un număr de 5.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi la Atena în perspectiva manifestaţiilor de la prânz, notează AFP.

Autorităţile au lansat un apel la calm şi la 'responsabilitate'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Grevă generală în toate spitalele din ţară în 31 octombrie Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din ţară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare, a anunţat, joi, preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu.
Protestele în Sănătate încep luni cu purtarea unei banderole albastre şi vor culmina cu o grevă generală pe 31 octombnrie Federaţia Sindicală Hipocrat din România declanşează, luni, seria de proteste, prima etapă constând în purtarea unei banderole albastre timp de cinci zile, urmată de pichetarea şi întreruperea temporară a activităţii în următoarea săptămână, culminând cu declanşarea grevei generale pe data de 31 octombrie...
Sepi: Pregătim o grevă generală adevărată în sectorul de sănătate şi de asistenţă socială Federaţia Sanitas pregăteşte o grevă generală în sectorul de sănătate şi de asistenţă socială, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.
Botoşani: Grevă de avertisment în Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani participă, miercuri, la o grevă de avertisment în semn de protest faţă de inechităţile din sistemul sanitar, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindical din spital, Lia Temciuc.
Teleorman: Aproximativ 150 de cadre medicale de la spitalul judeţean, în grevă de avertisment Aproximativ 150 de cadre medicale au întrerupt miercuri activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Alexandria, începând cu ora 8.00, pentru două ore, potrivit managerului unităţii, Alexandru Dobre.