Cele mai citite
 


Grecia din nou în grevă generală, miercuri, împotriva măsurilor de austeritate
marţi, 22 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Atena, 22 feb /Agerpres/ - Grecia va fi semiparalizată miercuri, cu un trafic aerian perturbat şi fără legături maritime şi feroviare, din cauza unei greve generale organizate împotriva politicii de austeritate aplicate de guvernul socialist, relatează France Presse.
O încetare a activităţii timp de patru ore /10:00 - 14:00 GMT/ a controlorilor aerieni va suspenda cursele programate în acest interval şi a dus la anularea a 35 de zboruri interne ale Olympic Airways şi a 13 curse interne ale celuilalt transportator grec Aegean.
Feriboturile care fac legăturile între insulele din arhipelagul elen vor rămâne în porturi, iar trenurile vor staţiona în gări, în condiţiile în care şi majoritatea transporturilor urbane vor fi paralizate.
Greva generală, prima din acest an după şapte zile de acţiuni în 2010 împotriva măsurilor de austeritate impuse ţării în schimbul salvării sale financiare de către Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, urmează să afecteze şi spitalele şi instituţiile publice. În ceea ce le priveşte, cadrele de învăţământ îşi vor încheia miercuri o grevă începută marţi, dar care nu a atras prea mulţi participanţi.
În fine, ţara va fi privată de orice fel de informaţie vreme de 24 de ore, din cauză că la greva de miercuri au răspuns prezent şi membrii Uniunii jurnaliştilor, notează AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Grevă generală în toate spitalele din ţară în 31 octombrie Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din ţară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare, a anunţat, joi, preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu.
Sepi: Pregătim o grevă generală adevărată în sectorul de sănătate şi de asistenţă socială Federaţia Sanitas pregăteşte o grevă generală în sectorul de sănătate şi de asistenţă socială, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.
Sindicaliştii din Sănătate ameninţă cu greva generală dacă situaţia sectorului sanitar nu va fi reglementată Federaţia SANITAS din România va organiza, în perioada 9 -13 aprilie 2016, adunări publice în faţa Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, ameninţând cu greva generală dacă revendicările înaintate autorităţilor nu vor soluţionate, informează un comunicat al Federaţiei SANITAS.
Astărăstoae, despre greva generală din sistemul sanitar: Mesajul CMR e de negociere, de a se căuta soluţii comune Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat sâmbătă, referitor la greva generală din sistemul sanitar anunţată pentru 28 noiembrie, că mesajul instituţiei sale este de a se căuta soluţii comune, dar nu de pe poziţii de forţă.
Olt: Liderul judeţean al Sanitas avertizează că urmează grevă generală dacă nu vor fi soluţionate revendicările sindicaliştilor Preşedintele Sanitas Olt, Roxana Dragomir, a declarat miercuri, după greva de avertisment a asistenţilor, brancardierilor şi infirmierilor că această formă de protest va fi urmată de o grevă generală începând de la sfârşitul lunii în curs dacă nu le vor fi soluţionate revendicările.
SANITAS: Decizia referitoare la greva generală din sănătate va fi luată miercuri; putem lua în calcul suspendarea ei Preşedintele Federaţiei SANITAS, Leonard Bărăscu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că o decizie referitoare la organizarea grevei generale din sănătate, anunţată pentru 28 noiembrie, va fi luată miercuri, după întâlnirea pe care o va avea cu ministrul de resort, Eugen Nicolăescu, dar şi în funcţie...