Cele mai citite
 


Vrancea: Patronii protestează faţă de eliminarea din Consiliile de Administraţie ale spitalelor
miercuri, 23 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Focşani, 23 feb /Agerpres/ - Conducerea Patronatului IMM-urilor vrâncene a protestat, miercuri, la şedinţa Comisiei de Dialog Social de pe lângă Instituţia Prefectului, faţă de neincluderea reprezentanţilor mediului de afaceri în consiliile de administraţie ale spitatelor din judeţ.
Preşedintele patronatului, Ion Roman, a cerut ca reprezentanţii mediului de afaceri vrâncean să facă parte, cel puţin ca invitaţi, la şedinţele consiliilor de administraţie.
'Dorim să facem parte din consiliile de administraţie. Oricum nu câştigăm nici un leu din asta. Vrem să fim primiţi cel puţin ca invitaţi. Vrem să ştim ce se întâmplă în domeniul sănătăţii, să ştim ce se întâmplă cu banii pentru asiguraţi', a afirmat Ion Roman.
Subprefectul Sorin Hornea nu a fost de acord cu propunerea patronatului, dar a precizat că solicitarea va fi transmisă Comisiei Naţionale de Dialog Social.
'Acestea sunt prevederile legale referitoare la componenţa consiliilor de administraţie. Sunt mai mult tehnicieni în aceste comisii', a precizat Sorin Hornea. Reprezentantul guvernului în teritoriu a arătat că, după preluarea spitalelor de către autorităţile locale, în consiliile de administraţie au fost desemnaţi reprezentanţi ai comunităţilor locale, ai primăriilor şi direcţiilor de sănătate publică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Preluarea spitalelor, pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social Doar spitalul din oraşul Odobeşti a fost preluat, până în prezent, de autorităţile locale din judeţul Vrancea.
Vrancea: Liberalii sunt de acord cu faptul că administraţia nu a preluat spitalele Focşani, 24 sep /Agerpres/ - Autorităţile judeţene au dat dovadă de 'inteligenţă politică şi managerială' pentru că nu au semnat protocoalele pentru preluarea spitalelor, a declarat, vineri, deputatul PNL Nini Săpunaru.
Vrancea: Datoriile blochează preluarea spitalelor de către CJ Trei spitale din Vrancea nu au fost nici până acum preluate de Consiliul Judeţean din cauza datoriilor acumulate către furnizori.
Vrancea: Marian Oprişan refuză preluarea spitalelor din cauza datoriilor Focşani, 30 iun /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a refuzat să preia spitalele din judeţ, respectiv Spitalul judeţean 'Sfântul Pantelimon' din Focşani şi cele din Dumbrăveni şi Vidra.
Vrancea: Echipamente medicale donate Maternităţii din Focşani de organizaţia "Salvaţi Copiii Romania" Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a donat, marţi, Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, cinci echipamente medicale performante în valoare de aproximativ 25.000 de euro.
Vrancea: Unitatea de transfuzii a SJU Focşani nu are autorizaţie de funcţionare; se desfăşoară un program de conformare Unitatea de Transfuzii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani nu are autorizaţie de funcţionare, dar se află într-un program de conformare care se va desfăşura până la finele lunii octombrie, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Graur, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Vrancea...