Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie, decişi să nu semneze noul contract cu CJAS
miercuri, 23 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 23 feb /Agerpres/ - Medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au decis să nu semneze noul contract cadru pentru anii 2011-2012 cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de către Asociaţia profesională a medicilor de familie şi Patronatul medicilor de familie din judeţ.
Medicii de familie au notificat CJAS Bistriţa-Năsăud că nu vor semna acest contract şi că vor lua toate măsurile legale pentru a stopa punerea lui în aplicare, considerând că se aduc 'grave prejudicii morale şi materiale' acestei profesii.
'În urma consultării membrilor filialei noastre, s-a luat hotărârea ca medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud să nu semneze noul contract cadru pe anii 2011-2012. (...) Membrii noştri sunt hotărâţi să nu semneze noul contract, care este practic groparul medicinei de familie din România, aceste măsuri luate de CNAS şi Ministerul Sănătăţii ducând indubitabil la falimentul medicilor de familie', se arată în comunicat.
Medicii de familie bistriţeni consideră că introducerea bugetului orientativ pentru prescrierea de medicamente îi va obliga să aleagă 'între a fi acuzaţi de malpraxis în cazurile în care nu vor acorda asistenţa medicală corectă şi completă, prin limitarea fondurilor disponibile, şi a fi penalizaţi în cazul depăşirii acestor fonduri'.
De asemenea, medicii sunt nemulţumiţi de reducerea valorii punctului per capita, ceea ce, spun ei, va duce la falimentarea a cel puţin jumătate dintre cele 143 de cabinete existente în judeţ.
Medicii protestează şi faţă de modificarea criteriilor de acordare a sporului pentru rural, dar şi pentru că medicii de familie vor fi obligaţi să asigure vaccinarea copiilor din şcoli, chiar dacă aceştia nu sunt înscrişi pe listele proprii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie cer majorarea numărului de consultaţii zilnice decontate de CJAS Cei peste 140 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud vor ca noul contract pe care îl vor semna cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să prevadă o majorare a numărului de consultaţii zilnice decontate, de la 21 cât este în prezent la 25, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare pentru 2011 Cei 147 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru anul 2011 şi că vor lucra exclusiv în regim privat, dacă fondurile alocate medicinii de familie nu vor creşte.
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie au ieşit în stradă şi refuză să semneze noul contract-cadru cu CJAS Peste o sută de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au ieşit marţi în stradă pentru a protesta faţă de măsurile Ministerului Sănătăţii privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011-2012 şi au anunţat că nu vor semna noile...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie se vor emigranţi, în semn de protest faţă de contractul cadru cu CJAS Zeci de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au prezentat joi la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru a depune cereri de eliberare a noului certificat de medic specialist, necesar în vederea obţinerii certificatului de conformitate pe baza căruia vor putea emigra şi...
Bistriţa-Năsăud: Toţi medicii de familie au semnat noile acte adiţionale Toţi cei 143 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), au semnat noile acte adiţionale la contractul pe 2010, potrivit datelor afişate pe site-ul acestei instituţii.
Bistriţa-Năsăud: Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi din judeţ au contract cu Casa de Asigurări Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), pentru ca pacienţii să poată beneficia de gratuităţi sau reduceri la costul intervenţiilor, potrivit informaţiilor furnizate vineri, într-o conferinţă...