Cele mai citite
 


Copiii săraci mai sănătoşi decât semenii lor bogaţi
miercuri, 23 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 23 feb /Agerpres/- Nu întotdeauna oamenii bogaţi se pot lăuda şi cu o sănătate de fier. Cercetători de la universităţile Rice, Columbia şi Princeton din SUA au încercat să explice în ce fel prezenţa sau absenţa bunăstării materiale afectează sănătatea umană, relatează AP.
În cadrul unui studiu asupra a două grupuri de copii (unul compus din copii cu părinţi bogaţi, iar al doilea din locuitori ai cartierelor sărace) oamenii de ştiinţă au ajuns la următoarea concluzie: copiii săraci sub 5 ani, care trăiesc în zone defavorizate din punct de vedere economic, petrec mai mult timp afară, jucându-se de 13% mai mult în aer liber pe zi decât semenii lor din familii bogate.

Fiecare oră suplimentară petrecută de un copil în aer liber reduce indicele de masă corporală cu 1,5%, remarcă, între altele, profesorul Rachel Tolbert Kimbro de la Universitatea Princeton.

În total, experţii au ţinut sub observaţie mai mult de 1.800 de copii timp de doi ani. Ei avertizează: copiii din familii bogate îşi petrec adesea ore întregi în faţa calculatorului sau televizorului. În consecinţă, aceştia suferă de exces de greutate şi sunt ameninţaţi de afecţiuni cardiovasculare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tabagismul pasiv are efecte negative asupra greutăţii corporale şi rezultatelor şcolare Copiii expuşi indirect la fumul de ţigară sunt mai susceptibili să sufere de exces de greutate şi să aibă abilităţi cognitive mai sărace, conform unui studiu american citat de publicaţia franceză 'La depeche' pe site-ul său.
Secretul unei vieţi îndelungate: o alimentaţie variată, fără cure de slăbire A fi plinuţ nu este o tragedie, a pierde în greutate e periculos, susţine un studiu realizat de o echipă de cercetători, condusă de Linda Bacon de la Universitatea din California (SUA). În opinia oamenilor de ştiinţă, ideea că nişte kilograme în plus ar putea dăuna organismului este mult exagerată. În...
Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare (studiu) Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Potrivit unor cercetători sud-coreeni, un extract de zmeură neagră ar putea reduce simptomele sindromului metabolic (care reuneşte cel puţin trei condiţii dintre obezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, ateroscleroza, rezistenţa...
Bolile persistente de piele pot cauza afecţiuni cardiovasculare (studiu) Cercetătorii japonezi au descoperit că maladiile de piele persistente, netratate, ar putea afecta organele interne, provocând boli cardiovasculare şi tulburări metabolice, informează miercuri agenţia Xinhua.
Un truc simplu pentru a scădea în greutate: 500 ml de apă înaintea meselor principale Cercetători de la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie) au arătat că, bând 500 ml de apă înaintea fiecărei mese, persoanele obeze pierd în greutate în mod eficient, conform unui studiu publicat în ultimul număr al revistei 'Obesity', informează lalibre.be.
Usturoiul asigură o protecţie eficientă a arterelor (studiu) Efectele pozitive ale consumului de usturoi asupra bolilor cardiovasculare au făcut obiectul unui mare număr de studii, însă cel realizat de cercetători de la Universitatea California, pe lângă că le confirmă, adaugă noi elemente, scrie marţi passionsante.be.