Cele mai citite
 


Bacău: Apă caldă din energie 'verde' la Spitalul judeţean şi la maternitatea din municipiu
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Maternitatea Bacău au, începând de miercuri, apă caldă produsă prin intermediul unei instalaţii moderne de panouri solare.
Investiţia se înscrie într-un proiect mai amplu ce vizează ''completarea ori înlocuirea sistemelor clasice existente de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară la o serie de clădiri din sistemul medical şi de asistenţă socială băcăuan'', a declarat pentru AGERPRES Cătălin Dociu, administratorul public al judeţului.

Dintre cele şase instalaţii care utilizează energie solară, independente funcţional şi prevăzute pentru a deservi 19 clădiri aflate în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, a Spitalului de Pediatrie şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au fost finalizate, până în prezent, pe lângă instalaţia pusă în funcţiune miercuri, sistemul de panouri solare de la Spitalul de Pediatrie Bacău, precum şi cel de la Centrul Rezidenţial ''Alexandra'' din Oneşti, inaugurate în luna ianuarie a acestui an. În cursul lunii martie urmează să se termine lucrările şi la o instalaţie asemănătoare aflată în curs de montare la Centrul Rezidenţial ''H. Coandă'' din Bacău.

''Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 4.200.000 de lei, din care Consiliul Judeţean Bacău finanţează 51%, adică aproximativ 2.140.000 de lei, iar Administraţia Fondului pentru Mediu - diferenţa de 2.055.000 de lei'', a declarat administratorul public al judeţului Bacău.

Prin implementarea acestor investiţii de producere a energiei ''verzi'', Consiliul Judeţean Bacău reuşeşte să înregistreze la bugetul propriu ''reduceri semnificative ale costurilor de întreţinere la clădirile aflate în administrare proprie'', mai afirmă Cătălin Dociu.

Potrivit acestuia, specialiştii Consiliului Judeţean au iniţiat, de asemenea, un proiect care urmăreşte utilizarea de energie termală la o altă serie de clădiri din proprietatea sa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Medicul Gabriela Zoican, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău Medicul Gabriela Zoican a preluat miercuri funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, după ce funcţia a fost deţinută, mai bine de o lună, cu titlu interimar, de fostul director general care şi-a încheiat mandatul de patru ani.
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Bacău: Judeţele Moldovei au lansat un proiect comun privind dotarea cu echipamente de intervenţie în cazuri de urgenţă Conferinţa de lansare a proiectului ,,Achiziţionarea echipamentelor specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord - Est' a fost găzduită, miercuri, de sala...
Brăila: Celule solare şi senzori de mişcare, în spitalele administrate de CJ Consiliul Judeţean Brăila vrea să instaleze în spitalele pe care le are în administrare celule solare pentru încălzirea apei şi sisteme de iluminat pe bază de senzori de mişcare, investiţii necesare pentru reducerea cheltuielilor cu utilităţile.
Bacău: Băieţelul de aproape doi ani, căzut de etajul nouă, se simte bine şi a fost externat Copilul în vârstă de aproape doi ani, care, la începutul săptămânii trecute, căzuse de la etajul nouă în spaţiul verde al unui al unui bloc din cartierul băcăuan Narcisa, se simte bine, medicii de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, care l-au ingrijit în această perioadă...
Bacău: Spitalele din judeţ vor beneficia de instalaţii de încălzire folosind energia solară La Spitalul judeţean de urgenţă din Bacău au început miercuri lucrările de instalare a unor baterii de panouri solare.