Cele mai citite
 


Numărul îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii şi gripă a depăşit valorile maxime aşteptate
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul de îmbolnăviri cu infecţii respiratorii acute şi gripă a crescut, fiind depăşite valorile maxime aşteptate, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis miercuri.
Conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Boli Transmisibile, în săptămâna 14-20 februarie, au fost înregistrate 118.432 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 21,5% mai multe comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă.

Au fost confirmate cu laboratorul 83 cazuri de gripă - 40 de tip AH1N1 şi 43 de tip B - din totalul de 381 înregistrate de la debutul sezonului, luna octombrie 2010.

Au fost înregistrate şi două decese la persoane confirmate cu gripa AH1N1. Este vorba despre un deces în Bucureşti la un bărbat de 41 ani care suferea şi de alte afecţiuni şi unul în judeţul Cluj - o femeie de 29 ani, cu sarcină în 19 săptămâni.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri au fost înregistrate în Arad şi Prahova câte 12, Bucureşti 11 şi Iaşi 10.

Ratele de absenteism din unităţile şcolare au înregistrat niveluri crescute faţă de săptămâna precedentă: în şcoli de la 4,5% la 7,7% (71%), iar în licee de la 3,9% la 5,7% (47%).

Rezultatele analizei incidenţei numărului de îmbolnăviri determinate de infecţiile respiratorii acute şi gripă sugerează că, în următorul interval de timp, se va menţine o activitate gripală de intensitate înaltă, cu răspândire naţională.

Ministerul Sănătăţii recomandă: efectuarea triajului epidemiologic de către cadrele didactice în clasă, la prima oră de curs, în unităţile de învăţământ,?pentru evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi, limitarea accesului vizitatorilor (în special al copiilor) în secţiile de spital, vaccinarea populaţiei, în special a persoanelor din grupele cu risc crescut.

Specialiştii atrag atenţia populaţiei cu privire la necesitatea unui comportament adecvat de evitare a îmbolnăvirilor, în special în ceea ce priveşte păstrarea igienei personale şi vaccinarea antigripală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Infecţiile acute respiratorii continuă să scadă Cazurile de infecţii acute respiratorii sunt în scădere, informează miercuri un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
Infecţiile respiratorii, în creştere Numărul infecţiilor respiratorii raportate de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii este în creştere cu 16% în săptămâna 17 - 23 ianuarie, comparativ cu săptămâna precedentă, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis miercuri AGERPRES.
Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Numărul infecţiilor respiratorii acute a fost de 97.474 cazuri înregistrate, cu 8,1% mai mult ca în săptămâna precedentă, fără însă a depăşi valorile maxime aşteptate, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
Numărul virozelor, în scădere faţă de săptămâna precedentă Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut fiind cu 7,7% mai mic faţă de săptămâna precedentă, se arată în raportul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile (CNSBT) transmis miercuri Ministerului Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii a cerut CJ Buzău să ia măsuri împotriva persoanelor care au permis legarea copiilor de paturi Ministerul Sănătăţii a solicitat Consiliului Judeţean Buzău să ia măsuri împotriva persoanelor care au permis ca mai mulţi copii să fie legaţi de pat la Spitalul Judeţean Buzău şi a avertizat că astfel de practici nu sunt acceptate, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat...
Numărul virozelor respiratorii este în creştere Numărul infecţiilor acute respiratorii au crescut cu 15,8% comparativ cu săptămâna precedentă, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.