Cele mai citite
 


Guvernul taie finanţarea pentru mai mult de 5.000 de paturi de spital, în anul 2011
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul a decis, miercuri, să micşoreze cu peste 5.000 numărul de paturi de spital finanţate de Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate în anul 2011 faţă de anul trecut, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Prin Programul naţional de paturi pentru perioada 2011 - 2013, adoptat de Executiv, numărul de paturi finanţate de CNAS în anul 2011 va fi de 129.524, iar în anul 2010 erau 134.760 de paturi finanţate de Casă.

Potrivit ministrului, ponderea de paturi finanţate de stat va fi de 6,02 la mia de locuitori, Guvernul intenţionând să ajungă la media europeană de 5,61 de paturi la 1.000 de locuitori.

În anul 2012, numărul maxim de paturi finanţate de stat propus este de 125.639, iar în 2013 de 123.127.

Până pe 15 martie 2011 va fi finalizat un ordin al ministrului Sănătăţii, care va defalca şi va stabili pe fiecare judeţ numărul de paturi ce va putea fi finanţat.

'Este vorba de spitale care au paturi atât în reţeaua administraţiei publice locale, cât şi în reţeaua Ministerului Sănătăţii, a Ministerului Transporturilor, al Apărării, a Ministerului Muncii, a Ministerului Justiţiei', a precizat Attila Cseke.

Ministrul a menţionat că Planul naţional de paturi 'introduce necesitatea de a avea predictibilitate în sistem şi de a şti ce se poate şi cât se poate dezvolta pe fiecare judeţ, ca număr de paturi'.

Totodată, actul normativ introduce şi un concept de concurenţă între judeţe. 'Dacă într-un anumit judeţ este un număr mai mare de paturi sau pot exista în continuare înfiinţări de unităţi sanitare publice sau private, dacă numărul de paturi existent la aceste spitale este mai mare decât numărul pe care îl poate finanţa Casa în acel judeţ, va interveni o anumită concurenţă la contractare', a explicat Attila Cseke.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Anul 2011 a adus noi reglementări legislative pentru sistemul de sănătate Anul 2011 a însemnat pentru sistemul de sănătate noi schimbări legislative, dar şi schimbări la nivelul conducerii Ministerului Sănătăţii, astfel că la conducerea acestui minister a venit din vară un nou ministru - cel de-al 19 lea.
MS a stabilit că pentru aproape 130.000 paturi din spitale pot fi contractate servicii de sănătate în 2011 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat Ordinul 232/21.03.2011 privind detalierea pe judeţe a numărului total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti din fonduri publice. Potrivit...
UPDATE Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare în legătură cu tragedia produsă luni seara.
Reprezentanţii MS, CNAS şi SNMF au discutat propuneri de distribuire a cardului de sănătate care să nu implice medicii de familie Conducerea Ministerului Sănătăţii, a CNAS şi reprezentanţii medicilor de familie au convenit luni mai multe soluţii posibile privind distribuţia cardurilor de sănătate, printre care şi aceea ca acest proces "să nu implice medicii de familie", informează un comunicat al MS.
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
UPDATE: Ministrul Sănătăţii: 2013 va fi un an foarte greu Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri seara, într-o emisiune la Antena 3, că în 2012 în spitalele private au fost internaţi 59.459 de pacienţi, în timp ce în spitalele de stat - 2.825.000.