Cele mai citite
 


Covasna: CJAS achită datoriile pentru medicamentele eliberate în aprilie anul trecut
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna va achita farmaciilor medicamentele gratuite şi compensate eliberate în aprilie anul trecut, după ce farmaciştii au ameninţat că vor sista eliberarea acestora începând cu luna martie.
Preşedintele CJAS Covasna, Forro Bela, a declarat, pentru AGERPRES, că, miercuri, în urma deschiderii de credite, a fost alocată suma de 3.258.000 lei pentru plata medicamentelor compensate cu şi fără contribuţie personală aferente lunii aprilie 2010, precizând că se aşteaptă şi celelalte deschideri de credite pentru a se putea achita progresiv debitele către farmacii.

Anunţul conducerii CJAS vine la scurt timp după ce farmaciştii din judeţul Covasna au ameninţat că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate începând cu data de 7 martie.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor, Nagy Andras, a declarat, pentru AGERPRES, că CJAS a plătit la finele lunii ianuarie 3,8 milioane de lei pentru medicamentele eliberate până în luna martie 2010, însă au mai rămas de achitat aproape 10 milioane de lei.

''Plăţile făcute sunt insuficiente. (...) Din banii viraţi farmaciilor nu am reuşit să plătim toţi distribuitorii, prin urmare vom avea în continuare dificultăţi în aprovizionare şi nu vom putea asigura toată gama de medicamente'', a declarat Nagy Andras.

Acesta a adăugat că datoriile pe care CJAS le are către farmacii au depăşit cu mult termenul de plată convenit, în consecinţă s-a decis ca în faţa farmaciilor să fie amplasate ''panouri ale ruşinii'', astfel încât pacienţii să ştie care este valoarea restanţelor şi motivele pentru care nu găsesc medicamente pe rafturi.

Nagy Andras a mai menţionat că farmaciile sunt penalizate de furnizorii de medicamente pentru fiecare zi întârziere, iar mai grav e că, în timp ce aşteaptă deblocarea plăţilor, farmaciştii sunt nevoiţi să plătească lunar TVA şi impozit pe profit pentru facturi neîncasate.

Conducerea Colegiului Farmaciştilor a adresat anul acesta o petiţie Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor prin care solicită ca, până la stingerea arieratelor, să suspende aceste plăţi, subliniind că farmaciile funcţionează din punct de vedere comercial ca orice SRL sau SA din ţară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Farmaciile somează CAS să plătească restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate Conducerea Colegiului Farmaciştilor Covasna somează Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să achite, până pe 7 martie, restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate, avertizând că, după această dată, va fi sistată eliberarea acestora.
Covasna: Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a deblocat plata medicamentelor Sfântu Gheorghe, 27 ian/Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a reluat, joi, plata restanţelor pentru medicamentele gratuite şi compensate eliberate de farmacii.
Mehedinţi: Deficit de fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a solicitat Guvernului 28 de milioane de lei pentru achitarea debitelor către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Covasna: Farmaciile ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate Sfântu Gheorghe, 25 ian /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate începând de luna viitoare, dacă nu vor primi banii pentru reţetele onorate.
Tulcea: Facturi încă din martie nedecontate farmaciilor Tulcea, 1 nov /Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Tulcea nu a primit încă sumele necesare decontării serviciilor medicale furnizate de farmaciile din judeţ, deşi termenul stipulat în contractul dintre cele două părţi a fost depăşit.
Gorj: Peste 8,5 milioane de lei, achitate de CJAS în luna aprilie pentru medicamente gratuite şi compensate Suma de aproximativ 8,5 milioane lei a fost achitată de Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS) Gorj în cursul lunii aprilie către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul de Relaţii Contractuale din cadrul instituţiei, Daniel Şurlea.