Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Numărul cazurilor de viroze este în creştere
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul îmbolnăvirilor cu viroze este în creştere în judeţul Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică anunţând, miercuri, peste 1.800 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare.
''Conform datelor DSP Dâmboviţa, transmise către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în perioada 14 - 20 februarie, se constată o creştere a numărului de afecţiuni respiratorii, înregistrându-se 1.807 infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 521 de pneumonii'', a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa.

Ponderea cazurilor internate nu este una mare, înregistrându-se 44 de cazuri de internări cu infecţii acute ale căilor respiratorii şi 51 de internări cu pneumonii.

Cei mai afectaţi de viroze sunt copiii până la patru ani.

Specialiştii reamintesc populaţiei că vaccinarea este singura metodă eficientă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi le recomandă persoanelor din grupele cu risc crescut, şi nu numai, să se vaccineze.

În judeţul Dâmboviţa, numărul persoanelor vaccinate împotriva gripei este de peste 31.100.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Numărul virozelor este în creştere Numărul virozelor este în creştere în judeţul Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţând, marţi, peste 1.100 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare.
Dâmboviţa: Număr mare de viroze în judeţ Târgovişte, 27 ian /Agerpres/ - Numărul virozelor este în creştere la nivelul judeţului Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţând, miercuri, aproape 900 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare.
Dâmboviţa: Alte trei cazuri de gripă AH1N1, confirmate în judeţ Alte trei cazuri de gripă AH1N1 au fost înregistrate în judeţul Dâmboviţa, informează, joi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP), după ce în urmă cu două zile instituţia anunţa că sunt două cazuri de gripă porcină în judeţ.
Suceava: Creşte numărul cazurilor de gripă în judeţ În ultima săptămână, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a înregistrat din judeţ 34 cazuri suspecte de gripă, şapte dintre pacienţi fiind internaţi în Secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava...
Dolj: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu 58% în ultima săptămână Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână în judeţul Dolj cu 58%, de la 1.427 de cazuri înregistrate săptămâna anterioară, la 2.255 de cazuri.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.