Cele mai citite
 


Medicii de familie au câştigat procesul împotriva autorităţilor române pe Contract-Cadru 2010
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie au câştigat procesul împotriva autorităţilor române pe Contract-Cadru 2010, potrivit Paginimedicale.ro.
Un număr de 14 organizaţii de medicină de familie şi-au găsit dreptatea în justiţie, după ce au dat în judecată Guvernul României, Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru a anula şase articole prevăzute în Contractul-Cadru (Co-Ca) 2010, întrucât contraveneau cu activitatea medicilor de familie.

Procesul a început anul trecut în mai, iar sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, s-a pronunţat anul acesta, pe 26 ianuarie. Actul a dat câştig de cauza celor 14 organizaţii de medicină de familie.

Potrivit sentinţei se 'anulează dispoziţiile art. 5 al.2, art.16 lit. h, art. 20 al.2, art. 23 al.2, art. 40 lit. c şi art. 28 din Contractul-Cadru aprobat prin HG nr. 262/2010'.

Hotărârea Curţii este executorie de drept, prin urmare casele judeţene de asigurări trebuie să modifice Contractul-Cadru pe 2010.

După mai multe termene lunare, sentinţa a fost pronunţată, cele 14 organizaţii obţinând o primă victorie mare în justiţie.

'Am spus de la început că nu ne garantează nimeni câştigul. Dar articolele au fost anulate, aşa că vor trebui scoase din Contract, chiar dacă va fi recurs. Este prima dată, în domeniul nostru, când se atacă un act legislativ în justiţie şi avem câştig de cauză!', a precizat reprezentantul Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţul Botoşani, dr. Paul Şerban.

Articolele care vor fi anulate din Contractul-Cadru aprobat prin HG nr. 262/2010 se referă la programul de lucru al medicilor de familie, la datoriile pe care le au de achitat Casei, precum şi la numărul de contracte pe care le poate încheia un medic de familie cu Casa.

Societatea Naţională de Medicina Familiei a angajat o casă de avocatură, care a depus în justiţie cererea de suspendare a Co-Ca 2011-2012.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".
Medicii de familie nu vor semna Contractul-Cadru dacă acesta rămâne în forma iniţială Medicii de familie au semnale că noul Contract-Cadru pentru 2011, amânat pentru 1 iunie, nu va suferi modificări şi în aceste condiţii nu-l vor semna, a declarat, joi, cu prilejul Forumului Medical, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă.
Dolj: Medicii de familie solicită un act adiţional şi pentru luna iunie Medicii de familie din România solicită un act adiţional la actualul contract-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi pentru luna iunie, perioadă în care să poată studia normele noului contract-cadru după ce acestea vor fi publicate în Monitorul Oficial.
Comunicat de presă - Guvern COMUNICAT DE PRESÃ
Prahova: Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat, vineri, la Sinaia, preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.