Cele mai citite
 


Attila Cseke: Ministerul Sănătăţii analizează modificarea listei de medicamente compensate
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii analizează încă modificarea listei de medicamente compensate de stat, a declarat, miercuri, ministrul Attila Cseke.
Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, ministrul Sănătăţii a fost întrebat dacă s-a stabilit ce medicamente vor fi eliminate de pe lista compensatelor. 'Nu este stabilit, este o analiză în curs', a precizat Attila Cseke.

Guvernul se angajează, prin Acordul cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, la revizuirea listei de medicamente compensate şi gratuite, aprobate prin HG 720/2008, cu perspectiva modificării acesteia şi, acolo unde este posibilă, trecerea pe generice (mai ieftine - n.r.).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vlad Voiculescu: Ieftinim majoritatea medicamentelor, în trepte, pentru a evita o criză Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că vor fi ieftinite majoritatea medicamentelor emise pe bază de reţetă, în trepte, cel mai probabil începând din primul trimestru al anului viitor.
Bănicioiu: Am cerut să se finalizeze actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut marţi echipei Unităţii de Evaluare a Tehnologiilor Medicale să finalizeze până la finalul anului cea de-a treia actualizare a listei cu medicamente compensate şi gratuite, care va aduce şi prima delistare a medicamentelor vechi care existau pe listă.
Ministrul Sănătăţii a aprobat un ordin privind actualizarea periodică a listei de medicamente compensate şi gratuite Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a aprobat miercuri un ordin privind criteriile de evaluare a tehnologiilor medicale privind includerea, extinderea indicaţiilor, neincluderea sau excluderea medicamentelor în şi din lista de medicamente compensate şi gratuite.
Ministerul Sănătăţii şi Asociaţiei Pacienţilor Bolnavi Cronici din România au evaluat rezultatele parteneriatului dintre instituţii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Bolnavi Cronici din România, au făcut, duminică, o evaluare a parteneriatului semnat în urmă cu trei luni.
Bănicioiu despre compensate: Cine făcea declaraţii politice că de la 1 aprilie intră în vigoare lista a vrut să păcălească ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat luni, la Realitatea Tv, că cine "făcea declaraţii politice" că lista de medicamente compensate şi gratuite intră în vigoare de la 1 aprilie "a vrut să păcălească pacienţii" şi "nu a avut o intenţie serioasă".
Ministerul Sănătăţii reduce cu 20% cheltuielile bugetare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că va reduce cu 20% cheltuielile bugetare aprobate pentru 2010, pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii necesare activităţii, suma care se va economisi fiind de 975.989 lei.