Cele mai citite
 


Timiş: Magazinele de etnobotanice vor fi verificate zilnic de echipe mixte de control
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Magazinele din Timişoara care au intrat în vizorul autorităţilor pentru că vând produse etnobotanice vor fi controlate zilnic de o echipă mixtă.
'Le urmărim (magazinele de etnobotanice - n.r.) să vedem dacă respectă legea şi vrem să vedem dacă în plicurile care conţin seminţe sau îngrăşăminte pentru plante, potrivit afirmaţiilor proprietarilor acestor magazine, se află, într-adevăr, astfel de marfă sau sunt substanţe halucinogene. Plicurile vor fi luate la control, în laboratoarele de la Crima Organizată, unde se va stabili compoziţia conţinutului', a declarat prefectul Mircea Băcală, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Din echipele de control fac parte funcţionari din cadrul Autorităţii Judeţene de Sănătate Publică, Direcţiei Agricole, Direcţiei Finanţelor Publice, Protecţiei Consumatorului, Gărzii Financiare, Poliţiei şi Jandarmeriei, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar.

Prefectul a luat această măsură după ce a constatat că măsurile legale luate, până acum, împotriva magazinelor de vise nu se respectă.

Consiliul Local Timişoara a hotărât, la finele anului trecut, ca magazinele care comercializează produse etnobotanice să aibă voie să funcţioneze doar la o distanţă de cel puţin doi kilometri faţă de unităţile şcolare, instituţii de cultură sau publice.

Hotărârea de Consiliu Local prevede că sunt vizate toate magazinele care vând plante, substanţe şi preparate stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, de orice fel, care aduc atingere sau pun în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, ordinea şi liniştea publică pe o rază mai mică de doi kilometri de unităţi de învăţământ, internate, cămine sau case de cultură din municipiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Consilierii PDL vor să se pună lacăt pe magazinele 'de vise' Democrat-liberalii din Consiliul Local Timişoara (CLT) vor închiderea tuturor magazinelor 'de vise' din oraş, iniţiind şi un proiect de hotărâre de consiliu local care să stopeze vânzarea de plante etnobotanice.
Timiş: Taximetrist drogat, depistat în trafic Un taximetrist aflat sub influenţa substanţelor halucinogene a fost depistat în trafic de poliţişti, în noaptea de joi spre vineri, la Timişoara, în zona Pădurii Verzi.
Timiş: Primarul Robu cere controale la magazinele care vând etnobotanice Primarul Nicolae Robu a cerut verificarea comerţului cu etnobotanice în magazinele din Timişoara, după ce a primit mai multe sesizări în acest sens.
Timiş: Dosare penale pentru administratorii unor magazine de plante etnobotanice Administratorilor a trei din cele şase magazine din Timişoara în care se comercializează plante etnobotanice li s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi falsificare de alimente sau alte produse, în urma verificărilor efectuate de echipe mixte de control.
Timiş: Etnobotanice, descoperite de poliţişti într-un autoturism Aproximativ 500 de grame de produse etnobotanice au fost descoperite într-un autoturism de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Timişoara şi cu ofiţerii Brigăzii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Antidrog Timişoara.
Timiş: Trei tineri, prinşi în timp ce-şi pregăteau ţigările cu etnobotanice, pe stradă Trei tineri au fost surprinşi de jandarmii timişoreni, luni, în timp ce se pregăteau să umple foiţele de ţigară cu etnobotanice, pe stradă.