Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii: Reorganizarea spitalelor continuă, dar se reanalizează
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii va continua procesul de reorganizare a spitalelor, însă reanalizează lista unităţilor sanitare care, începând cu 1 aprilie, îşi vor pierde finanţarea de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.
'Proiectul de reorganizare a spitalelor merge înainte, nu am renunţat în niciun caz la proiectul de reorganizare a spitalelor. Vom face o reanalizare şi facem această reanalizare a situaţiei fiecărui spital. În funcţie de lista finală pe care o vom stabili pentru reprofilare, în mod cert ele nu vor avea finanţare de la CNAS de la 1 aprilie. Trebuie să se reorganizeze în altceva, cămin de bătrâni sau centre de permanenţă', a spus Cseke Attila, la Palatul Victoria.

El a precizat că va rămâne la latitudinea autorităţilor locale dacă vor accepta finanţare de la centru pentru reprofilarea spitalelor în cauză în azile de bătrâni sau centre de permanenţă.

'Este decizia autorităţilor locale, obligaţia Guvernului a fost de a oferi soluţii de transformare a instituţiilor respective în cămine de bătrâni, cu finanţare de la stat, în centre de permanenţă, cu finanţare de la bugetul de stat. Prin transformarea centrelor de sănătate în centre de permanenţă, locuitorii acelor zone vor avea mai mult decât au astăzi. Ei nu au seara sau noaptea niciun medic la care să se adreseze. Personalului medical i se va oferi pe fiecare specialitate post pe aceeaşi specialitate la alt spital din judeţul respectiv', a menţionat ministrul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Spitalul Caritas - singurul din Bucureşti care va fi reprofilat Spitalul Caritas este singurul spital din Bucureşti care va fi reprofilat, urmând să devină cămin de bătrâni.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Cseke Attila: Unităţile sanitare care nu se transformă în cămine de bătrâni nu vor mai avea finanţare Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Unităţile sanitare care nu se înscriu pentru transformarea în cămine de bătrâni până la 1 aprilie nu vor mai avea finanţare, a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.
Cseke Attila: Pacienţii din spitalele desfiinţate vor fi transferaţi în alte unităţi Ministerul Sănătăţii a pregătit mijloace de transport pentru transferul pacienţilor din cele 67 de spitale care urmează să fie desfiinţate începând de vineri, însă majoritatea bolnavilor nu suferă de boli acute, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.