Cele mai citite
 


Tot mai mulţi tineri de plâng de dureri de spate şi ceafă din cauza calculatorului
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În contextul în care tot mai mulţi copii cresc în faţa ecranului calculatorului, experţii anunţă creşterea numărului de tineri care acuză dureri de spate, ceafă şi umeri, mai ales printre cei care folosesc laptop-uri, scrie site-ul lesquotidiennes.com.
Site-ul specializat în probleme de sănătate LiveScience a menţionat un studiu recent, desfăşurat de cercetători de la Universitatea din Boston, asupra durerilor cauzate de folosirea laptop-ului, publicat în februarie în revista Ergonomics. Potrivit studiului, peste 50% din studenţi suferă deja de dureri legate de utilizarea calculatorului. Un student din şapte spune că are dureri după numai o oră petrecută în faţa calculatorului.


Principala cauză a acestor dureri, susţin cercetătorii, este faptul că utilizatorii de calculatoare, îndeosebi de laptop-uri, nu se aşează corect. De exemplu, specialiştii recomandă folosirea mai degrabă a unui mouse decât a trackpad-ului, care poate produce o tensiune crescută în mână şi palmă. Mouse-ul trebuie instalat la acelaşi nivel cu cotul şi nu prea departe de calculator. Conform LiveScience, 'ecranele calculatoarelor sunt adesea prea jos, ceea ce forţează utilizatorul să se aplece în faţă, lucru care produce dureri de spate şi ceafă'.


Studiul mai arată că cei care practică o activitate fizică suferă mai puţin de dureri legate de utilizarea calculatorului decât persoanele prea sedentare. Oricum, se recomandă utilizatorilor de calculatoare să se ridice de la masă şi să facă câţiva paşi la două-trei ore. Este important ca ei să facă exerciţii cu palmele şi gâtul în cursul zilei, încheie lesquotidiennes.com.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fumatul poate creşte riscul durerilor cronice de spate (studiu) Printre numeroasele efecte negative ale fumatului, unul este cel puţin suprinzător: el sporeşte semnificativ riscul de a suferi de dureri de spate cronice, scrie marţi passionsante.be.
Statul pe scaun la birou pentru o lunga perioada iti scurteaza viata Conform unui studiu publicat in 2014, peste jumatate din romani folosesc internetul, iar majoritatea celor care lucreaza la birou petrec 7-8 ore pe zi la calculator. Indiferent de motivele pentru care stau mult pe scaun, mii de oameni viziteaza anual spitalul din cauza durerilor de spate. Ceea...
Au fost create celule suşă pentru repararea discurilor intervertebrale O echipă de cercetători francezi a reuşit să transforme celule stem adipoase în celule care alcătuiesc discurile coloanei vertebrale pentru a le repara, scrie publicaţia electronică pourquoidocteur.fr, citând un studiu apărut în publicaţia de specialitate 'Stem Cell'.
Paracetamolul nu este mai eficient în cazul durerilor provocate de lumbago decât un produs placebo (studiu) Paracetamolul nu este mai eficient decât un produs placebo în cazul durerilor lumbago, arată un studiu realizat de o echipă de cercetători australieni pe circa 1.600 de pacienţi cu dureri lombare acute, relatează joi AFP.
Starea de sănătate a americanilor este mediocră, potrivit unui nou studiu Statele Unite ale Americii /SUA/ au rămas în urma altor ţări dezvoltate la capitolul sănătate, în pofida progreselor obţinute în ultimele două decenii, relevă un studiu citat miercuri de agenţia Reuters.
Durerile de spate s-ar putea trata cu antibiotice (studiu) În anumite situaţii, administrarea de antibiotice calmează considerabil lombalgia cronică. "Este un studiu uimitor, dar convingător", scrie Le Figaro.