Cele mai citite
 


Pacient de 98 de ani, operat de artoplastie
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel mai în vârstă pacient tratat într-un spital privat pentru o operaţie de artoplastie s-a externat.
Pacientul de 98 de ani este un fost medic irakian care a fost pentru prima dată pacient.

La Spitalul Euroclinic, echipa de gardă i-a pus diagnosticul de fractură de col femural cu deplasare. Soluţia pentru o astfel de problemă medicală a fost înlocuirea articulaţiei şoldului cu o proteză.

La două zile după echilibrarea preoperatorie, pacientul a fost operat, iar, ulterior, a urmat cu succes un tratament de recuperare medicală. Pacientul s-a externat pe 22 februarie şi este independent din punct de vedere fizic.

'Sunt un om sănătos, deşi am 98 de ani. Până la această întâmplare, nu am fost niciodată în spital ca pacient, doar ca medic. Familia mea, care locuieşte de 30 de ani în România, a hotărât chiar de la început să mă ducă la acest spital. Aici m-am simţit foarte liniştit când am văzut că totul este modern şi aparatura de ultimă oră este adusă din Germania. În niciunul dintre spitalele unde am lucrat - în Germania, SUA sau Irak - nu am văzut asistente atât de amabile şi de grijulii şi o echipă medicală atât de atentă cu pacienţii. Sunt recunoscător spitalului Euroclinic pentru felul în care m-a îngrijit şi pentru liniştea pe care mi-a dat-o mie şi familiei, care m-a însoţit tot timpul', a spus dr. AKH.

Operaţia de hemi-artroplastie bipolară executată a decurs normal, fără niciun fel de complicaţii şi a fost realizată de echipa de medicii primari de Ortopedie şi Traumatologie alcătuită din dr. Adrian Pojoga şi dr. Bogdan Ciurea, împreună cu dr. Oana Floareş, medic specialist Anestezie şi Terapie Intensivă.

După operaţie, starea pacientului a fost monitorizată de medicul ATI în echipă cu dr. Răzvan Ticulescu, medic specialist cardiologie.

Pacientul a participat la un program zilnic de recuperarea medicală şi kinetoterapie sub îndrumarea kinetoterapeutului Ciprian Niţu. Astfel, la externare, pacientul, deşi în vârstă, este independent din punct de vedere fizic.

Pacientul va reveni în două săptămâni la control şi speră că la vară să îşi reia obiceiul de a-şi vizita pe rând copiii aflaţi pe trei continente.

În cadrul departamentului de Ortopedie şi Traumatologie din spitalul Euroclinic, de la deschidere până astăzi, s-au efectuat peste 50 de operaţii de artroplastie a şoldului, pentru pacienţi cu vârsta între 28 şi 98 de ani, dintre care 18 pacienţi în etate de peste 70 de ani.

Dr. AKH s-a născut acum 98 de ani în Irak. Cariera sa medicală a început în 1937 în Germania unde a practicat chirurgia toracică până în 1950, când s-a întors în ţara natală. Specialitatea sa medicală l-a dus şi în Statele Unite unde a avut o bursă OMS.

Dr. AKH a fost directorul spitalului de chirurgie toracică din Bagdad, un spital de 1.200 de paturi. Ştie ce înseamnă medicina pentru că a fost mereu alături de pacienţii săi, oameni săraci, indiferent de religie, pe care i-a ajutat nu numai ca medic, ci şi ca om.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat în Capitală Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat miercuri în Bucureşti de MedLife.
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Harghita: Linia de gardă la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu este asigurată complet Linia de gardă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc nu este asigurată complet din cauza lipsei medicilor specialişti, iar cazurile de extremă urgenţă vor fi trimise la spitalele din împrejurimi.
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.