Cele mai citite
 


Sălaj: Stomatologii cer finanţare de la stat
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua conducere a Colegiului Medicilor Dentişti (CMD) Sălaj reclamă slaba finanţare din partea statului a stomatologiei, în condiţiile în care, în lipsa cuprinderii afecţiunilor buco-dentare în asigurările de sănătate, oamenii evită să meargă la dentist din cauza costurilor ridicate.
Potrivit preşedintelui acestei structuri profesionale, Corin Penciuc, costurile ridicate ale tratamentelor stomatologice au făcut ca patologia gravă buco-dentară să debuteze la vârste fragede.

'Nemulţumirea noastră este că statul nu susţine deloc practica de medicină dentară, care este în folosul cetăţenilor. Afecţiunile buco-dentare reprezintă probleme de sănătate care ar trebui cuprinse în finanţarea de la stat, astfel că vom solicita colegilor punerea la punct a unui sistem de asigurări, fie prin finanţare din partea statului, fie prin Casele de Asigurări de Sănătate. Într-adevăr, această variantă din urmă există şi în prezent, însă este inadmisibil ca un medic dentist care are încheiat un contract cu Casa să primească lunar de la stat sume cuprinse între 700 şi 1.200 de lei. Iar din aceşti bani trebuie să trateze gratuit afecţiunile copiilor cu vârste de până la 14 ani', a afirmat Penciuc, miercuri, într-o conferinţă de presă .

Preşedintele CMD Sălaj a subliniat faptul că toate cabinetele din judeţ au avut, în ultimii ani, o creştere tehnologică la nivelul comunităţii europene, ceea ce a dus, inevitabil, şi la tarife ridicate.

Totodată, Penciuc a subliniat necesitatea înfiinţării unei structuri care să preia cazurile de urgenţe medicale dentare, pentru ca statul să finanţeze măcar problemele de profilaxie şi urgenţele medicale dentare.

Potrivit sursei citate, la ora actuală, dintre cele 98 de cabinete stomatologice existente la nivelul judeţului, doar 29 au încheiate contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj.

Chiar şi în aceste condiţii, reţeaua de cabinete stomatologice din judeţ s-a dublat în ultimii patru ani, actualmente funcţionând 58 de cabinete stomatologice în Zalău şi 21 în zona rurală.

Începând din această săptămână, Colegiul Medicilor Dentişti (CMD) din Sălaj are o nouă conducere, preşedintele acestei structuri profesionale fiind ales Corin Penciuc, vicepreşedinţi Gabriel Babilon şi Ionuţ Brânzan şi secretar Melania Vaida.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti consideră un abuz suprimarea fondurile pentru serviciile medicale stomatologice Măsura Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de a nu mai finanţa tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale cu toţi medicii stomatologi, este considerată abuzivă de preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti (CMD) din Sălaj, Corin Penciuc.
Sălaj: 46 de cabinete de medicină dentară din judeţ au încheiat contracte cu CAS Peste 50 de medici stomatologi ce lucrează în 46 de cabinete de pe raza întregului judeţ Sălaj au semnat contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru prestarea de servicii stomatologice, suma pusă la dispoziţie pentru anul în curs fiind aproape 900.000 de lei.
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Sălaj: Consilierii judeţeni ai PNL s-au abţinut de la vot la mai multe proiecte de hotărâri Consilierii liberali s-au abţinut de la vot, vineri, în cadrul şedinţei lunare a Consiliului Judeţean Sălaj, pentru cinci din cele 20 de proiecte aflate pe ordinea de zi, două dintre proiectele pentru care au refuzat să voteze fiind respinse, deoarece nu au întrunit numărul minim de voturi pentru a fi...
Sălaj: Casa de Sănătate nu mai are fonduri pentru tratamente stomatologice gratuite sau compensate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu mai decontează, începând cu luna aprilie, tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale pe care le avea cu 30 de medici stomatologi din judeţ datorită lipsei fondurilor pentru această activitate, potrivit anunţului făcut...
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...