Cele mai citite
 


Bacău: Nou-născut hermafrodit
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Maternitatea din Bacău s-a născut un copil hermafrodit, o premieră cel puţin pentru ultimii 20 de ani în această unitate medicală, afirmă dr. Vadimir Corneliac, medicul şef al Secţiei Obstetrică-Ginecologie I.
Bebeluşul, care prezintă caracterele ambelor sexe, a fost înscris pe certificatul de naştere ca fetiţă, după o consultare riguroasă asigurată de o echipă de medici obstetricieni şi pediatri. Pentru a rămâne definitiv cu acest sex, copilul ar urma să suporte însă un lung şir de investigaţii şi operaţii, spun medicii Maternităţii băcăuane.

'Ambiguităţile sexuale necesită tratamente complexe care trebuie să înceapă cât mai devreme pentru a evita, la maximum, sechelele psihologice ale copilului. Dar acesta va trebui să suporte, după ce va ieşi din perioada postnatală, adică la o lună, două sau trei, şi după un consult pentru a se stabili sexul genetic, mai multe intervenţii chirurgicale traumatizante şi costisitoare. Un copil de şapte ani din judeţul Buzău, a cărui malformaţie genitală similară i-a fost descoperită târziu, la vârsta de patru ani, a trecut deja prin şase operaţii, dar încă suferă de aceeaşi afecţiune', a explicat miercuri pentru AGERPRES medicul Vladimir Corneliac.

Potrivit acestuia 'diferenţierea organelor sexuale începe în cea de-a şasea săptămână de sarcina, dar în hermafroditism, adesea, copilul posedă organe genitale interne, corespunzătoare cromozomilor săi, organele genitale externe, însă, seamănă cu cele ale sexului opus'.

Cauza acestei malformaţii în cazul copilului născut în Maternitatea băcăuană este greu de stabilit, afirmă medicii, dar o posibilă direcţie de investigaţie ar putea fi un tratament medicamentos urmat de mamă în primele săptămâni de sarcină.

'Orice tratament medicamentos în primele săptămâni de sarcină poate duce la tulburări în constituirea organelor genitale, a declarat dr. Vladimir Corneliac.

Părinţii bebeluşului născut hermafrodit nu mai au alţi copii şi au aşteptat să aibă un urmaş mulţi ani din viaţa lor, timp în care s-au confesat medicilor, au făcut diverse tratamente. Mama, în vârstă de 35 de ani, deşi a suferit un şoc la aflarea veştii, spune că îşi pune 'mari speranţe în medici'.

Dacă naşterea unui copil hermafrodit se constituie într-o noutate pentru actuala echipă a Maternităţii băcăuane, în ultimele două decenii s-au înregistrat în această unitate medicală mai multe cazuri de bebeluşi născuţi cu diverse malformaţii ale membrelor ori la organele interne, dar şi cel al unui copil venit pe lume fără cap.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău : La maternitate s-a nascut un copil de peste 5 kg. În maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţe/SJU/ Bacău a venit de lume un băiat care cântărea la naştere 5,12 kilograme.
Vaslui: Nou-născut transportat cu elicopterul la Iaşi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a solicitat luni dimineaţă elicopterul SMURD de la Iaşi pentru a transporta la un spital de specialitate un nou-născut cu malformaţii congenitale.
ŞTIINŢÃ: Intervenţie chirurgicală in utero în premieră în România O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, la Maternitatea Regina Maria, în martie 2012, după ce o femeie aflata în cea de-a 29-a săptămână de sarcină, la o ecografie de rutină, a aflat că bebeluşul ei este foarte bolnav. Medicul ei curant a sfătuit-o...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
(Corespondenţă) Două bulgăroaice au plecat din maternitate cu alţi bebeluşi (presă) Sofia, 5 apr - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Doi bebeluşi au fost încurcaţi la maternitatea din Gorna Oreahoviţa (centrul Bulgariei) şi fiecare dintre mămicile lor a plecat acasă cu copilul celeilalte. Acest incident apare pe prima pagină a majorităţii ziarelor bulgăreşti de vineri...
REPORTAJ/Satu Mare:Zeci de copii abandonaţi şi mame care, după ce nasc, "dispar" fără urmă din spital Soarta este de multe ori mai crudă decât îşi pot imagina mulţi oameni. Cel mai bine o ştiu medicii şi asistenţii de la Secţia de Nou Născuţi a Spitalului Judeţean Satu Mare, unde anual sunt zeci de copii abandonaţi.