Cele mai citite
 


Bolnavi de cancer din judeţul Botoşani, cu reţete pe datorie
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Botoşani, 1 iulie /Agerpres/- Bolnavii de cancer din judeţul Botoşani primesc medicamente pe datorie, după ce fondurile alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru acest an s-au epuizat. Din cauza numărului mare de pacienţi, dar şi a tratamentului foarte scump, bugetul prevăzut pentru Botoşani în programul naţional de oncologie s-a terminat.

"Sunt medicamente foarte scumpe la mulţi bolnavi, consumul fiind de aproximativ şase miliarde lei pe lună. Acum suntem pe zero şi mergem pe minus", a precizat şeful Secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean ''Mavromati'', dr. Tereza Cojocaru.

Reprezentanţii CJAS au cerut Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să suplimenteze bugetul pentru tratarea bolnavilor de cancer, însă în acelaşi timp au solicitat farmaciilor să nu întrerupă eliberarea de medicamente pentru această categorie de clienţi.

"Farmaciile eliberează aceste medicamente. Am făcut solicitare de suplimentare de credite la CNAS şi sperăm să primim suplimentarea programului de oncologie pentru medicamentele care se eliberează în circuit deschis", a afirmat directorul adjunct al CJAS, Carmen Nicolau.

Potrivit medicilor, numărul consultaţiilor zilnice la Secţia de oncologie este în medie de 70-80, iar costul unui tratament în cazul unui bolnav oscilează între 6.000 şi 16.000 lei pe lună. AGERPRES/ (Cristian Lupaşcu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Creştere îngrijorătoare a numărului bolnavilor de cancer Peste 7.800 de persoane din Botoşani sunt înregistrate în evidenţele medicilor botoşăneni cu cancer, potrivit unei situaţii prezentate, joi, într-o conferinţă de presă, de şeful Secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, medicul Tereza Cojocaru.
Brăila: Mutări de personal la Secţia Oncologie, după arestarea şefului acesteia, implicat în eliberare de reţete false Activitatea Secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, al cărei şef, dr. Cosmin Boldeanu, a fost reţinut de procurorii DIICOT alături de alte 12 persoane într-un dosar privind eliberarea de reţete fictive pentru bolnavii de cancer, se desfăşoară în 'parametri normali',...
Vaslui: Anchetă la SJU privind ilegalităţi cu medicamentele bolnavilor de cancer Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat verificări la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, unde ar fi fost decontate reţete fictive pentru pacienţii bolnavi de cancer.
Harghita: Medicul Csiki Csongor, acuzat că lua bani, cafea şi băutură de la bolnavii de cancer Medicul oncolog Csiki Csongor, coordonator al Programului naţional de oncologie pentru judeţul Harghita, acuzat că luna bani, cafea şi băutură de la bolnavii de cancer, va fi cercetat sub control judiciar, după ce Tribunalul Târgu Mureş a respins propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată...
Caraş-Severin: Reţete prescrise pentru... decedaţi Trei medici specialişti din judeţ au prescris medicamente, în valoare de 8.200 lei, unor pacienţi decedaţi.
Caraş-Severin: Doi medici specialişti la 900 de bolnavi de cancer Un singur medic oncolog şi un singur hematolog furnizează servicii medicale bolnavilor de cancer din judeţul Caraş-Severin, prin Spitalul Judeţean de Urgenţă şi prin cabinetele de specialitate, toate situate în Reşiţa, a declarat miercuri, în şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele...