Cele mai citite
 


Cehia: Guvernul cedează presiunii medicilor pentru creşterea salariilor
joi, 24 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul ceh a anunţat miercuri că a încheiat un acord definitiv cu medicii care solicitau creşterea salariilor, pentru a împiedica plecarea acestora masivă în sectorul privat, transmite AFP.
La sfârşitul anului trecut, circa 3.800 de medici au trimis scrisori de demisie, în cadrul unei iniţiative sindicale sub lozinca 'Mulţumim, noi plecăm'. Demisiile ar fi devenit efective la 1 martie, riscând să provoace perturbarea gravă a activităţii în numeroase spitale şi maternităţi.


Pentru a evita această situaţie, guvernul premierului Petr Necas a găsit resursele financiare pentru o creştere salarială, cuprinsă, într-o primă fază, între 5.000 şi 8.000 de coroane (205-328 de euro), începând din martie. Cele 2 miliarde de coroane (83 milioane de euro) provin din adoptarea unor măsuri de eficientizare a sistemului de sănătate, a explicat ministrul de resort, Leos Heger.


Memorandumul semnat de cele două părţi prevede că o nouă creştere de 10% va fi acordată în 2012, pentru ca, din 2013, salariile medicilor să se încadreze într-o marjă de 150%-300% din salariul mediu, în funcţie de vechime.


Salariul mediu lunar al unui medic ceh se ridică în prezent la 23.665 de coroane (965 de euro).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvernul slovac a aprobat majorarea în două etape a salariilor pentru medici Guvernul slovac a dat miercuri undă verde garanţiilor legislative vizând creşterea salariilor medicilor, în baza unui acord între ministrul muncii, Zuzana Zvolenska, şi sindicatul medicilor /LOZ/, informează agenţia slovacă de presă Tasr.
Angajaţii din Sănătate au nevoie de o corecţie semnificativă a salariilor, nu de un ''Hexi Pharma al salarizării'' (sindicate) Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' susţine toate măsurile Guvernului care maximizează intervenţiile privind corecţia şi creşterea salariilor din Sănătate şi sunt în acord cu solicitările sale, fiind, totodată, pregătită să sancţioneze o eventuală indiferenţă faţă de situaţia angajaţilor din sectorul...
Ioana Petrescu: Sanitas va suspenda acţiunile de protest; am convenit creşterea salariilor cu 10% Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că negocierile cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas s-au soldat cu o creştere a salariilor cu 10% pentru personalul din sănătate, acţiunile de protest ale sindicaliştilor urmând să fie suspendate.
Traian Băsescu: Susţin fără rezerve revenirea la salariile bugetarilor de dinainte de reduceri Preşedintele Traian Băsescu a declarat că susţine fără rezerve revenirea la salariile bugetarilor dinaintea reducerii aplicate în 2010.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Mihnea Costoiu crede că o soluţie pentru creşterea salariilor rezidenţilor ar putea fi bursele Ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, Mihnea Costoiu, consideră că o soluţie pentru mărirea salariilor medicilor rezidenţi ar fi acordarea de burse, aşa cum se întâmplă în cazul medicilor doctoranzi sau post-doctoranzi.